Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ
Εκτέλεση
- Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα βύσσινα και τα πλένουμε καλά.
 - Τα στραγγίζουμε.
 - Με γάντια και τη βοήθεια μιας φουρκέτας αφαιρούμε τα κουκούτσια.
 - Εισχωρούμε τη φουρκέτα στο σημείο του κοτσανιού, αγκιστρώνουμε το κουκούτσι και τραβάμε έξω.
 - Όλο αυτό το κάνουμε πάνω από μία λεκάνη για να μαζεύουμε τους χυμούς του βύσσινου, οποίοι στάζουν την ώρα που αφαιρούμε τα κουκούτσια.
 - Βάζουμε τα καθαρισμένα βύσσινα σε κατσαρόλα με χοντρή βάση.
 - Τα κουκούτσια τα αφήνουμε στη λεκάνη με το χυμό του βύσσινου.
 - Αφού τα ξεκουκουτσιάσουμε όλα μέσα στη λεκάνη με τα ζουμιά και τα κουκούτσια, ρίχνουμε το μισό φλιτζάνι νερό με το μισό φλιτζάνι κονιάκ.
 - Ξεπλένουμε καλά τα κουκούτσια για να πάρουμε όσο περισσότερο άρωμα από την κολλημένη σάρκα του βύσσινου πάνω σε κάθε κουκούτσι.
 - Σουρώνουμε το χυμό και πετάμε τα κουκούτσια.
 - Περιχύνουμε τα βύσσινα στην κατσαρόλα με αυτό το χυμό.
 - Ρίχνουμε τη ζάχαρη.
 - Ανακατεύουμε μία φορά να νοτίσει η ζάχαρη.
 - Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βάζουμε στο ψυγείο για μία νύχτα.
 - Την επόμενη ημέρα, προσθέτουμε το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι νερό και βάζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση.
 - Ξαφρίζουμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
 - Βράζουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά από την ώρα που θα πάρει βράση.
 - Αποσύρουμε.
 - Ανακινούμε την κατσαρόλα από τα χερούλια ώστε να γεμίσουν τα βύσσινα μέσα στο σιρόπι.
 - Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί για μία νύχτα.
 - Την επόμενη μέρα, βάζουμε στη φωτιά ξανά προσθέτουμε το χυμό και βράζουμε το γλυκό μας μέχρι να δέσει το σιρόπι σε κόμπο μαλακό που στέκεται.
 - Αφού αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακινούμε την κατσαρόλα πάλι από τα χερούλια, ώστε να γεμίσουν με σιρόπι και να φουσκώσουν τα βύσσινα.
 - Μέχρι να κρυώσει το γλυκό, επαναλαμβάνουμε αρκετές φορές αυτή τη διαδικασία. Το γλυκό μας θα έχει αρκετό σιρόπι που μπορούμε να το χρησιμοποιούμε για βυσσινάδα.
 
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
- Το διατηρούμε σε αποστειρωμένο, στεγνό βάζο, που κλείνει ερμητικά.
 - Τα γλυκά του κουταλιού τα διατηρούμε σε σκοτεινό και δροσερό ντουλάπι.
 
Tips
- Σημείωση: Απαιτείται χρόνος αναμονής 48 ώρες.
 









