Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
- Στύβουμε πρώτα τα λεμόνια πάνω στο σφαχτό και το αλείφουμε μέσα και έξω.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
- Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια με την ψιλοκομμένη συκωταριά για 7-8΄.
- Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να μισοπιεί το ρύζι τα υγρά του.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στη γέμιση και ρίχνουμε και το μπαχάρι.
- Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
- Προσθέτουμε τον άνηθο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σπανάκι και το τυρί.
- Ανακατεύουμε και γεμίζουμε το κατσικάκι.
- Ράβουμε την κοιλιά του.
- Το μαζεύουμε σαν να το στρίβουμε, ώστε να ενωθούν τα μπροστινά με τα πίσω πόδια.
- Δένουμε τα πόδια, ώστε να κρατήσει το σχήμα του.
- Αλείφουμε με λάδι εξωτερικά το κατσικάκι.
- Το τυλίγουμε σε 3 μεγάλες λαδόκολλες και δένουμε το πακέτο.
- Ψήνουμε για 30΄στους 220°C, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 150°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3 ώρες.
- Αφήνουμε τυλιγμένο το κατσικάκι για 30΄και μετά σερβίρουμε.