Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
- Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και διαλύουμε το κορν φλάουρ.
- Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρύο γάλα με το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα.
- Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Αφού πήξει, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
- Τη χωρίζουμε σε δύο μπολ, όσο ακόμα είναι ζεστή.
- Στη μισή δόση προσθέτουμε τη σοκολάτα πραλίνα τριμμένη και ανακατεύουμε καλά.
- Στην άλλη μισή ανακατεύουμε τη λευκή σοκολάτα.
- [adrotate banner=”33″]
- Ανακατεύουμε τις κρέμες με σπάτουλα όσο είναι ζεστές για να λιώσουν οι σοκολάτες.
- Σε μπολ θρυμματίζουμε σε χοντρά κομμάτια τα μπισκότα πτι μπερ και προσθέτουμε τη γκοφρέτα.
- Τα ραντίζουμε με λικέρ και τα ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τα μισά μπισκότα στην κρέμα σοκολάτας και ανακατεύουμε να ντυθούν.
- Τα αδειάζουμε σε πυρέξ σε μία στρώση.
- Ρίχνουμε τα υπόλοιπα μπισκότα στην κρέμα λευκής σοκολάτας και ανακατεύουμε να ντυθούν.
- Τα αδειάζουμε σε στρώση πάνω στη σοκολατένια κρέμα.
- Παγώνουμε μέχρι να κρυώσει τελείως.
- Σερβίρουμε με ψιλοτριμμένη γκοφρέτα και τρούφα.
- Διάβασε εδώ πιο είναι το ωραιότερο γλυκό ψυγείου.