Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
Εκτέλεση
- Από το βράδυ κόβουμε την κολοκύθα σε μικρά κυβάκια.
- Ρίχνουμε από πάνω το αλάτι και λίγη ζάχαρη.
- Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε όλη νύχτα να μαραθεί.
- Το πρωί ζυμώνουμε το φύλλο και το αφήνουμε λίγο.
- Ανακατεύουμε την κολοκύθα με όλα τα υλικά.
- Ανοίγουμε το φύλλο και το βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί που το έχουμε αλείψει λάδι
- Ρίχνουμε μέσα το κολοκύθι και το σκεπάζουμε με ένα άλλο φύλλο, το χαράζουμε μπακλαβαδωτά και ψήνουμε τη φουσκωτή σε μέτριο φούρνο 1 ώρα περίπου.
- Το πάνω φύλλο το αλείφουμε με λάδι.
- Πολλές φορές έφτιαχναν και ατομικές μερίδες για τα παιδιά σε σχήμα μισοφέγγαρου και έκλειναν το ζυμάρι τριγύρω, πατώντας το με το χέρι. Ήταν τα λεγόμενα καλόπια.
- Ευχαριστούμε πολύ τον σύλλογο γυναικών Αντιπάρου που μας παραχώρησε την συνταγή από το βιβλίο μαγειρικής «Μαεροτσικαλίσματα» παραδοσιακές συνταγές Αντιπάρου.