Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΤΑΦΥΛΙ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΤΑΦΥΛΙ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά τα σταφύλια και αφαιρούμε τα κουκούτσια, πιέζοντας μία μία ρόγα ανάμεσα στα δάχτυλα.
- Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να σιγοβράσουν στο δικό τους ζουμί.
- Ανακατεύουμε τακτικά.
- Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ή μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους στο μισό.
- Προς το τέλος του βρασμού, αρωματίζουμε με ένα κλωνάρι αρμπαρόριζα, φλούδα λεμόνι και φλούδα λάιμ.
- Στον τελευταίο βρασμό προσθέτουμε λίγες σταγόνες λεμόνι.
- Περνάμε τα σταφύλια σε μύλο του πουρέ και αλέθουμε τη σάρκα τους πάνω από κατσαρόλα.
- Εναλλακτικά, τα σουρώνουμε σε ψιλή σήτα, πιέζοντας καλά με την κουτάλα να βγαίνει ή πούλπα από κάτω.
- Οι φλούδες και η αρμπαρόριζα μένουν στο μύλο.
- Σε αυτό το στάδιο η μαρμελάδα είναι αρκετά αραιή, γι’ αυτό την ξαναβάζουμε στη φωτιά μέχρι η σύστασή της να θυμίζει ζελέ.