Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ FROSTING ΛΕΜΟΝΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ FROSTING ΛΕΜΟΝΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170 βαθμούς C.
- Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Τέλος, ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι, το γάλα και το ξύσμα από λεμόνι.
- Χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να απορροφηθούν τα υλικά.
- Χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα σιλικόνης, ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω, ώστε να αναμιχθούν καλά τα υλικά.
- Ετοιμάζουμε τις θήκες για τα cupcakes και ρίχνουμε το μείγμα με τη βοήθεια ενός σκουπ, γεμίζοντάς τα περίπου κατά τα 3/4.
- Βάζουμε τις φόρμες στην τελευταία σχάρα και ψήνουμε στις αντιστάσεις για 23-25′.
- Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Γεμίζουμε ένα κορνέ με το frosting λεμόνι και στολίζουμε το καθένα ξεχωριστά. Πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού.
FROSTING ΛΕΜΟΝΙ
- Σε ένα μπολ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με μίξερ χειρός το βούτυρο, το γάλα και το ξύσμα λεμονιού για 5΄μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χρώμα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνει μια ελαφριά και αφράτη κρέμα.