Cupcakes λεμόνι

Μοσχομυριστά cupcakes λεμόνι, αφράτα και λαχταριστά, με τέλειο frosting που τα απογειώνει!

Εύκολη
0:40

12 - τμχ

15 λεπτά

25 λεπτά

cupcakes λεμόνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ FROSTING ΛΕΜΟΝΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Εξοπλισμός

Μίξερ χειρός

Φόρμα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ FROSTING ΛΕΜΟΝΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170 βαθμούς C.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  3. Σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Τέλος, ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι, το γάλα και το ξύσμα από λεμόνι.
  6. Χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να απορροφηθούν τα υλικά.
  7. Χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα σιλικόνης, ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω, ώστε να αναμιχθούν καλά τα υλικά.
  8. Ετοιμάζουμε τις θήκες για τα cupcakes και ρίχνουμε το μείγμα με τη βοήθεια ενός σκουπ, γεμίζοντάς τα περίπου κατά τα 3/4.
  9. Βάζουμε τις φόρμες στην τελευταία σχάρα και ψήνουμε στις αντιστάσεις για 23-25′.
  10. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  11. Γεμίζουμε ένα κορνέ με το frosting λεμόνι και στολίζουμε το καθένα ξεχωριστά. Πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού.

FROSTING ΛΕΜΟΝΙ

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με μίξερ χειρός το βούτυρο, το γάλα και το ξύσμα λεμονιού για 5΄μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χρώμα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνει μια ελαφριά και αφράτη κρέμα.
Απόρρητο