Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΖΚΕΙΚ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΖΚΕΙΚ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Video
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
- Αλέθουμε πρώτα τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη.
- Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε δικά σας σπιτικά μπισκότα βουτύρου.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε να γίνει το μπισκότο σαν βρεγμένη άμμος.
- Τέλος, ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας από τη συνολική πραλίνα.
- Χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά για το γλυκό.
- Στρώνουμε με κουτάλι τη βάση του τσιζκέικ πραλίνα σε μια φόρμα 22 εκατ. με αποσπώμενη βάση.
- Πιέζουμε με την ανάποδη του κουταλιού το μείγμα του μπισκότου με την πραλίνα ώστε να μην έχει καθόλου κενά.
- Παγώνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά να σφίξει για το τσιζκέικ με σοκολάτα.
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
- Βάζουμε το τυρί κέρμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με κουτάλι, με σύρμα ή με μίξερ χειρός.
- Προσθέτουμε την πραλίνα και με σπάτουλα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί η κέρμα πραλίνα.
- Αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση του τσιζκέικ σοκολατιά.
- Ισιώσουμε την επιφάνειά της και παγώνουμε το τσιζκέικ πραλίνα για μερικές ώρες, 4 με 5 μέχρι να σταθεροποιηθεί.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε την πραλίνα σε χαμηλή φωτιά να λιώσει.
- Προσθέτουμε το καυτό γάλα κι απαλά ανακατεύουμε να ρευστοποιηθεί.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα.
- Ξεφορμάρουμε το cheesecake όταν σφίξει η κρέμα μας και το περιχύνουμε με την επικάλυψη πραλίνας.
- Γαρνίρουμε με σπασμένα σοκολατάκια.
- Το διατηρούμε πάντα στο ψυγείο για να μείνει συμπαγές και να μπορούμε να κόψουμε κομμάτια.