Αυτή η εκπληκτικά νόστιμη εύκολη συνταγή για τσιζκέικ σοκολάτα είναι ένας τέλειος συνδυασμός από αφράτο τυρί κρέμα και πλούσια σοκολάτα. Cheesecake...

Αυτή η εκπληκτικά νόστιμη εύκολη συνταγή για τσιζκέικ σοκολάτα είναι ένας τέλειος συνδυασμός από αφράτο τυρί κρέμα και πλούσια σοκολάτα. Cheesecake σοκολάτα χωρίς ψήσιμο, μία συνταγή φανταστική που γίνεται σε 5 λεπτά.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
412

Για το τσιζκέικ

  • 325 γρ. μπισκότα digestive
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο χλιαρό
  • 450 γρ. πραλίνα (σε θερμ. δωμ.)
  • 600 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμ. δωμ.)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)

Για την επικάλυψη

  • 2 κ.σ. γεμάτες πραλίνα
  • 2-3 κ.σ. γάλα ζεστό ή κρέμα γάλακτος
  • Λίγα σπασμένα σοκολατάκια με φουντούκι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη βάση

    Αλέθουμε πρώτα τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη.

    Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε δικά σας σπιτικά μπισκότα βουτύρου.

    Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε να γίνει το μπισκότο σαν βρεγμένη άμμος.

    Τέλος, ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας από τη συνολική πραλίνα.

    Χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά για το γλυκό.

    Στρώνουμε με κουτάλι τη βάση του τσιζκέικ πραλίνα σε μια φόρμα 22 εκατ. με αποσπώμενη βάση.

    Πιέζουμε με την ανάποδη του κουταλιού το μείγμα του μπισκότου με την πραλίνα ώστε να μην έχει καθόλου κενά.

    Παγώνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά να σφίξει για το τσιζκέικ με σοκολάτα.

    Για τη κρέμα σοκολάτα

    Βάζουμε το τυρί κέρμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με κουτάλι, με σύρμα ή με μίξερ χειρός.

    Προσθέτουμε την πραλίνα και με σπάτουλα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί η κέρμα πραλίνα.

    Αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση του τσιζκέικ σοκολατιά.

    Ισιώσουμε την επιφάνειά της και παγώνουμε το τσιζκέικ πραλίνα για μερικές ώρες, 4 με 5 μέχρι να σταθεροποιηθεί.

    Για την επικάλυψη

    Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε την πραλίνα σε χαμηλή φωτιά να λιώσει.

    Προσθέτουμε το καυτό γάλα κι απαλά ανακατεύουμε να ρευστοποιηθεί.

    Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα.

    Ξεφορμάρουμε το cheesecake όταν σφίξει η κρέμα μας και το περιχύνουμε με την επικάλυψη πραλίνας.

    Γαρνίρουμε με σπασμένα σοκολατάκια.

    Το διατηρούμε πάντα στο ψυγείο για να μείνει συμπαγές και να μπορούμε να κόψουμε κομμάτια.

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται