Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΥ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΥ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε όλα τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε φέτες.
- Την κολοκύθα και την γλυκοπατάτα σε καρέ.
- Το μπρόκολο και το κουνουπίδι το κόβουμε σε φουντίτσες.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι ή γουόκ.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη γλυκοπατάτα και τις πιπεριές και σοτάρουμε να μαραθούν για 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε την κολοκύθα, το κουνουπίδι και το μπρόκολο.
- Προσθέτουμε την πάστα κάρυ το φρέσκο τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά.
- Τέλος προσθέτουμε το ζωμό και το γάλα καρύδας.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά περίπου 5 λεπτά να δέσει η σάλτσα να πυκνώσει και τα αρώματα της να μοσχοβολήσουν.
- Πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμύδι και το κόλιανδρο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με βρασμένα ρεβίθια, καστανό ρύζι και στύβουμε λίγες σταγόνες λάιμ.
- Λίγο ξύσμα από λάιμ απογειώνει την συνταγή.
- Με αυτή τη σάλτσα κάρυ λαχανικών μπορούμε επίσης να απογειώσουμε ένα απλό ρεβυθόρυζο, δίνοντάς του γεύση μοναδική.