Αγαπάς τη σάλτσα κάρυ με λαχανικά και πλούσιο άρωμα καρύδας; Αυτή την εύκολη συνταγή να τη φτιάξεις οπωσδήποτε και να την απολαύσεις με ρεβίθια και ρύζι....

Αγαπάς τη σάλτσα κάρυ με λαχανικά και πλούσιο άρωμα καρύδας; Αυτή την εύκολη συνταγή να τη φτιάξεις οπωσδήποτε και να την απολαύσεις με ρεβίθια και ρύζι. Ρεβίθια με κάρυ και ρύζι είναι καταπληκτικός συνδυασμός

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το κάρυ λαχανικών

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φέτες)
  • 2 χρωματιστές πιπεριές (κομμένες σε φέτες)
  • 5-6 ασπρομανίταρα (κομμένα σε χοντρές φέτες)
  • 250 γρ. κίτρινη κολοκύθα (σε καρέ)
  • 1 γλυκοπατάτα (σε καρέ)
  • 1 κεφάλι μπρόκολο
  • 1 κεφάλι κουνουπίδι
  • 1 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρυ (στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • Λίγο φρέσκο τζίντζερ
  • 400 γρ. γάλα καρύδας (παχύρευστο σε κονσέρβα)
  • 1/2 φλ. ζωμό λαχανικών ή νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • Ρεβίθια μαγειρεμένα
  • Καστανό ρύζι βρασμένο
  • Λίγος ψιλοκομμένος φρέσκο κόλιανδρο
  • 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα τους
  • Λίγο χυμό και ξύσμα από lime
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το κάρυ λαχανικών

    Κόβουμε όλα τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε φέτες.

    Την κολοκύθα και την γλυκοπατάτα σε καρέ.

    Κόβουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε φουντίτσες.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι ή γουόκ.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη γλυκοπατάτα και τις πιπεριές και σοτάρουμε να μαραθούν για 3 λεπτά.

    Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους.

    Προσθέτουμε  την κολοκύθα, το κουνουπίδι και το μπρόκολο.

    Προσθέτουμε την πάστα κάρυ το φρέσκο τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά.

    Τέλος προσθέτουμε το ζωμό και το γάλα καρύδας.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά περίπου 5 λεπτά να δέσει η σάλτσα να πυκνώσει και τα αρώματα της να μοσχοβολήσουν.

    Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το κόλιανδρο και ανακατεύουμε.

    Σερβίρουμε με βρασμένα ρεβίθια, καστανό ρύζι και στύβουμε λίγες σταγόνες λάιμ.

    Λίγο ξύσμα από λάιμ απογειώνει την συνταγή.

    Με αυτή τη σάλτσα κάρυ λαχανικών μπορούμε επίσης να απογειώσουμε ένα απλό ρεβυθόρυζο, δίνοντάς του γεύση μοναδική.

    Διαφήμιση

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται