Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα αγγούρια και τα κόβουμε κατά μήκος στα τέσσερα.
- Κρατάμε τη φλούδα, καθώς προσθέτει χρώμα και τραγανή υφή στη σαλάτα μας.
- Επίσης, δε θέλουμε να χάσουμε τα θρεπτικά στοιχεία του αγγουριού που η πλειοψηφία τους βρίσκεται εκεί.
- Αφαιρούμε τους σπόρους από το κέντρο, για να μη βγουν πολλά υγρά. Παρόλα αυτά, αν θέλουμε τη σαλάτα μας πιο ζουμερή μπορούμε να τους αφήσουμε.
- Κόβουμε τα αγγούρια σε μικρά καρέ σε μέγεθος ζαριών.
- Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε κι αυτά σε μικρά καρέ ίδιου μεγέθους.
- Αφαιρούμε το κοτσάνι, τους σπόρους και τη μεμβράνη από την πιπεριά και την ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ.
- Βάζουμε πιπεριά Φλωρίνης για τη γλυκιά της γεύση και το έντονο κόκκινο χρώμα της. Μπορείτε όμως να βάλετε ότι πιπεριά θέλετε.
- Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξύδι και τα μυρωδικά.
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για την σαλάτα με αγγούρι.
- Θέλουμε όλα τα υλικά μας να αναμειχθούν σωστά και το γιαούρτι να καλύπτει όλα τα λαχανικά.
- Βάζουμε τη σαλάτα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον για 1 ώρα μέχρι να κρυώσει καλά.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Μπορεί να σερβιριστεί σαν ελαφρύ γεύμα ή σαν συνοδευτικό πιάτο.
- Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε υλικά της αρεσκείας μας, όπως αβοκάντο, σέλερι ή και αυγό για έξτρα πρωτεΐνη.
- Συνοδεύουμε τη σαλάτα με σπιτικές αραβικές πίτες.