Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΤΥΛΙΓΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΤΥΛΙΓΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεματίζουμε τα αμπελόφυλλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Στη βάση της κατσαρόλας βάζουμε κόκαλα ή παχάκια από το κρέας που φτιάξαμε τον κιμά.
- Βάζουμε λίγη γέμιση πάνω σε κάθε φύλλο και τυλίγουμε.
- Τα βάζουμε σειρά σειρά και κοντά κοντά το ένα γιαπράκι στο άλλο.
- Βάζουμε από πάνω ένα πιάτο τοποθετώντας το ανάποδα σαν καπάκι.
- Προσθέτουμε νερό να μισοσκεπαστεί το πιάτο. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό από δύο λεμόνια.
- Σιγοβράζουμε τα γιαπράκια σε χαμηλή φωτιά για 25’ μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι τους.
- Αφού βράσουν τα γιαπράκια τα αφήνουμε να σταθούν για 15-20’ και να τραβήξουν τα υγρά της κατσαρόλας.
- Σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι.
- Ευχαριστούμε τις Κυρίες Χριστίνα και Κατερίνα από το οινοποιείο “Κτήμα Ακράνη” στη Κω