Εκτέλεση
Ζεματίζουμε τα αμπελόφυλλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στη βάση της κατσαρόλας βάζουμε κόκαλα ή παχάκια από το κρέας που φτιάξαμε τον κιμά.
Βάζουμε λίγη γέμιση πάνω σε κάθε φύλλο και τυλίγουμε.
Τα βάζουμε σειρά σειρά και κοντά κοντά το ένα γιαπράκι στο άλλο.
Βάζουμε από πάνω ένα πιάτο τοποθετώντας το ανάποδα σαν καπάκι.
Προσθέτουμε νερό να μισοσκεπαστεί το πιάτο. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό από δύο λεμόνια.
Σιγοβράζουμε τα γιαπράκια σε χαμηλή φωτιά για 25’ μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι τους.
Αφού βράσουν τα γιαπράκια τα αφήνουμε να σταθούν για 15-20’ και να τραβήξουν τα υγρά της κατσαρόλας.
Σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι.
Ευχαριστούμε τις Κυρίες Χριστίνα και Κατερίνα από το οινοποιείο “Κτήμα Ακράνη” στη Κω