Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΤΗΓΑΝΙΤΗ ΜΑΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΤΗΓΑΝΙΤΗ ΜΑΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Video
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Φαγητό από την Πάτμο, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα ψάρια μεσαίου μεγέθους αλλά δίνει καλύτερο αποτέλεσμα η μαρίδα.
- Καθαρίζουμε, πλένουμε τα ψάρια και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Τα αλατίζουμε κατά βούληση.
- Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί.
- Τα αλευρώνουμε και λίγα λίγα τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να ροδίσουν ομοιόμορφα. Μάθετε όλα τα μυστικά για το τέλειο τηγάνισμα των ψαριών.
- Τα βγάζουμε σε πιατέλα.
- Βάζουμε το 1/4 φλ. ελαιόλαδο σε καθαρό τηγάνι και ρίχνουμε το σκόρδο σε φέτες και το φρέσκο δεντρολίβανο.
- Σοτάρουμε για 2-3΄.
- Ξαναβάζουμε τα ψάρια στο τηγάνι με τα σκόρδα και το δεντρολίβανο.
- Σβήνουμε με το ξύδι και σκεπάζουμε το τηγάνι.
- Αφήνουμε 1′ και μετά σβήνουμε τη φωτιά.
- Το αφήνουμε έτσι κλειστό μέχρι να κρυώσουν τα ψάρια εντελώς.
- Βγάζουμε τα ψάρια με την σάλτσα τους σε πιατέλα.
- Απολαύστε τα. Το νόστιμο λαδάκι στην πιατέλα, απαιτεί φρέσκο ζυμωτό ψωμί. Το περίφημο μοναστηριακό ζυμωτό της Πάτμου.
- Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκε μαζί μας η Κ. Μαρούλα και την ευχαριστούμε πολύ.
- Δείτε όλες τις συνταγές που προβλήθηκαν στην εκπομπή «Οι Μαμάδες του Αιγαίου».
Για τη σάλτσα
