Υλικά
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
Συμβουλή Ειδικού
Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Το φιλέτο πέρκας είναι μια καλή επιλογή ψαριού και φαίνεται να είναι στις προτιμήσεις πολλών μαμάδων. Ανήκει στα λευκά άπαχα ψάρια των οποίων η κατανάλωση πρέπει να είναι τουλάχιστον μία με δύο φορές την εβδομάδα. Προσφέρουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνη Α η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την άμυνα του οργανισμού, βιταμίνη Β6,Β12,D, όπως επίσης πολλών μετάλλων.
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
Εκτέλεση
- Στεγνώνουμε πρώτα καλά το κάθε κομμάτι σε απορροφητικό χαρτί.
- Τα βάζουμε σε πιάτο, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Τα σκεπάζουμε και τα διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να τα ψήσουμε.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε σε φέτες του 1 εκατ. και τις βάζουμε σε ταψί.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον χυμό από τα λεμόνια, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη.
- Ανακατεύουμε τις πατάτες και τις απλώνουμε σε μια στρώση.
- Τις περιχύνουμε με 1 φλ. νερό.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.
- Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε σε καλά, στη μεσαία σχάρα του φούρνου, για 45 λεπτά να μαλακώσουν.
- Ξεσκεπάζουμε το ταψί, ελέγχουμε αν ψήθηκαν οι πατάτες.
- Ακουμπάμε το ψάρι πάνω στις πατάτες.
- Το σκεπάζουμε με φέτες λεμονιού..
- Ψήνουμε για 10 λεπτά επιπλέον.
- Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστή και ζουμερή.
Tips
- Μπορείτε να προσθέσετε σε αυτό το φαγητό μαζί με τις πατάτες 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση, ή μια ντομάτα στην εποχή της κομμένη σε φέτες. Είναι μια νόστιμη καλοκαιρινή εκδοχή του.
- Ραντίστε με λίγο ωμό ελαιόλαδο την ώρα που σερβίρετε.