Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά, λάδι, τσίπουρο, κονιάκ μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε με το χέρι ή με σύρμα για να λιώσει η ζάχαρη.
- Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι.
- Προσθέτουμε το πορτοκάλι στα υγρά υλικά.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα στερεά υλικά, αλεύρι, μπέικιν, κανελογαρύφαλλα μέσα σε ένα μπολ και τα ρίχνουμε στα υγρά.
- Απαλά ζυμώνουμε το μείγμα να μαζευτεί σε μία αφράτη, απαλή και εύπλαστη ζύμη.
- Πλάθουμε μικρά κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
- Τα βουτάμε στο σουσάμι και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε τα κουλουράκια λαδιού στους 160 °C στον αέρα, για 30′ να ροδίσουν καλά.
- Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανεβοκατεβάζουμε αλλάζοντας θέση στις λαμαρίνες ώστε να ψηθούν όλα ομοιόμορφα.
- Μόλις βγουν τα κουλουράκια λαδιού από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα διατηρούμε τραγανά για πολλές ημέρες κλεισμένα σε αεροστεγές σκεύος.
- Η φίλη μου η Φλώρα από την Σαντορίνη, μου έδωσε την οικογενειακή συνταγή της και μην αλλάξετε τίποτα αν θέλετε να σας γίνουν τραγανά όπως αυτά που δοκίμασα στη Σαντορίνη. Η Φλώρα τα μέτρησε όλα με ένα ποτήρι νερού όπως κλασικά κάνουν τις συνταγές τους οι Ελληνίδες μαμάδες.