Γιαουρτογλυκό από την Αργυρώ

Πανεύκολο και πολύ γρήγορο γιαουρτογλυκό για τα καλοκαιρινά σας απογεύματα!

Εύκολη
0:15

10

15 λεπτά

γιαουρτογλυκο αργυρω - γλυκο με ζελε κγλυκο ψυγειου με ζελε - γλυκο με ζελε - ζελε με κρεμα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Μίξερ χειρός

Φόρμα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Video

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή με σύρμα ή μίξερ χειρός.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι, την καραμέλα γάλακτος, 1 πρέζα αλάτι και απαλά τα ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  3. Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια μικρά μέσα.
  4. Ανακατεύουμε απαλά να βραχούν.
  5. Θα χρησιμοποιήσουμε τσέρκι, φόρμα με αποσπώμενη βάση ή πυρίμαχο σκεύος.
  6. Ακουμπάμε το τσέρκι (φόρμα) δαχτυλίδι πάνω σε δίσκο ή πιατέλα.
  7. Αδειάζουμε το γλυκό και πιέζουμε με το κουτάλι να μην έχει κενά.
  8. Ισιώνουμε την επιφάνεια.
  9. Παγώνουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά ή στο ψυγείο για περισσότερη ώρα και ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλα.
  10. Βάζουμε τα κόκκινα φρούτα στην επιφάνεια του γλυκού και περιχύνουμε με το ζελέ.
  11. Παγώνουμε στο ψυγείο να σφίξει για λίγες ώρες.
  12. Ξεφορμάρουμε με προσοχή το τσέρκι.
  13. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

ΜΥΣΤΙΚΑ

  1. Πρέπει να μείνει αρκετές ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
  2. Μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη πριν βάλετε το ζελέ και να το βγάλετε σαν παγωτό στο τραπέζι σας. Σε αυτή την περίπτωση γαρνίρετε με τρίμμα σοκολάτας ή λιωμένη σοκολάτα.
  3. Μπορείτε να βάλετε στην κρέμα του γλυκού σπασμένους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και να γαρνίρετε με σπασμένες μαρέγκες.
  4. Περιχύστε το με καραμέλα γάλακτος και πασπαλίστε το με τριμμένο μπισκότο ή σπασμένους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.
  5. Λίγο κακάο στη κρέμα γιαούρτι ή 3 κουταλιές πραλίνα, θα του δώσουν άλλη γεύση, σοκολατένια.
Απόρρητο