Γιαουρτογλυκό με μπισκότα σε 5 λεπτά

Γλυκό ψυγείου με πτι μπερ μπισκότα και με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.

Εύκολη
0:20

12

10 λεπτά

10 λεπτά

ευκολο γλυκο ψυγειου με μπισκοτα σε 5 λεπτα - γλυκο ψυγειου με πτι μπερ και ζαχαρουχο γαλα - γλυκο ψυγειου με μπισκοτα και ζαχαρουχο γαλα - γλυκο ψυγειου με καραμελωμενο ζαχαρουχο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΕ 5'

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Μίξερ χειρός

Ταψί

Φόρμα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΕ 5'

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Video

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε πρώτα την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή με σύρμα ή μίξερ χειρός.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι, την καραμέλα γάλακτος, 1 πρέζα αλάτι και απαλά τα ανακατεύουμε με σπάτουλας.
  3. Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια μικρά μέσα στο μίγμα.
  4. Απαλά ανακατεύουμε να βραχούν.
  5. Είναι η ώρα που προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα.
  6. Ανακατεύουμε απαλά.
  7. Θα χρησιμοποιήσουμε τσέρκι, φόρμα με αποσπώμενη βάση ή πυρίμαχο σκεύος.
  8. [adrotate banner=”72″]
  9. Ακουμπάμε το τσέρκι δαχτυλίδι πάνω σε δίσκο ή πιατέλα.
  10. Αδειάζουμε και πιέζουμε με το κουτάλι να μην έχει κενά.
  11. Ισιώνουμε την επιφάνεια.
  12. Παγώνουμε στην κατάψυξη για να σερβίρουμε ή το παγώνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί και να κόβεται σε κομμάτια.
  13. Ξεφορμάρουμε με προσοχή το τσέρκι με την βοήθεια ενός μαχαιριού που το περνάμε περιμετρικά στο τσέρκι να ξεκολλήσει.
  14. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
  15. Περιχύνουμε με καραμέλα γάλακτος ή λιωμένη σοκολάτα.
  16. Γαρνίρουμε με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.

ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ 

  1. Πρέπει να μείνει αρκετές ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
  2. Μπορείτε να βάλετε στην κρέμα του σπασμένους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και να γαρνίρετε με σπασμένες μαρέγκες.
  3. Λίγο κακάο στη κρέμα γιαούρτι ή 3 κουταλιές πραλίνα, θα του δώσουν άλλη γεύση, σοκολατένια.
  4. Λιωμένη σοκολάτα μέσα στην κρέμα.
  5. Αυτή η εκδοχή σηκώνει καραμελωμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα.
  6. Αν θέλετε να κάνετε στρατσιατέλα, αφού ανακατέψετε τα υλικά και λιώσετε τη σοκολάτα θα κάνετε στρώσεις στην φόρμα και λιωμένη σοκολάτα σε λεπτές γραμμές.
  7. Επαναλαμβάνουμε.
  8. Το καραμελωμένο ζαχαρούχο το βρίσκετε σε δυο μορφές έτοιμο στο εμπόριο.
  9. Το ένα είναι καραμελωμένο ζαχαρούχο κονσέρβα που είναι σφιχτό γι’ αυτό πρέπει να το βάλετε σε μπεν μαρί να αραιώσει ελαφρά η σύσταση του πριν το χρησιμοποιήσετε, για να ομογενοποιηθεί σωστά.
  10. [adrotate banner=”33″]
  11. Η άλλη εκδοχή που θα βρείτε στο εμπόριο είναι η μαρμελάδα καραμέλα γάλακτος σε γυάλινο βάζο, με αραιή σύσταση όπως αυτό που χρησιμοποίησα εγώ στο video.
  12. Αν δεν έχετε στρογγυλό τσέρκι, βάλτε το σε μικρό ταψί να σταθεροποιηθεί.
  13. Το γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι μπερ και καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα διατηρείται στο ψυγείο για 3 ημέρες, και στην κατάψυξη σκεπασμένο για εβδομάδες.
  14. Δείτε και την παρακάτω συνταγή για γλυκό ψυγείου.

Απόρρητο