Εύκολο γιαουρτογλυκό ψυγείου με μπισκότα σε 5 λεπτά από την Αργυρώ. Γλυκό ψυγείου με πτι μπερ μπισκότα και με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Ταιριάζει σε...

Εύκολο γιαουρτογλυκό ψυγείου με μπισκότα σε 5 λεπτά από την Αργυρώ. Γλυκό ψυγείου με πτι μπερ μπισκότα και με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Ταιριάζει σε κάθε περίσταση και μπορεί να γίνει με πολλούς και διάφορους τρόπους.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
692

Για το εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα σε 5'

  • 750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 συσκ. καραμέλα γάλακτος (ζαχαρούχο καραμελωμένο)
  • 2 συσκ. μπισκότα της αρεσκείας σας (απλά ή γεμιστά)

Για το σερβίρισμα

  • Λίγη καραμέλα γάλακτος dulce de leche (ή λιωμένη σοκολάτα)
  • Καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το μείγμα

    Χτυπάμε πρώτα την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή με σύρμα ή μίξερ χειρός.

    Προσθέτουμε το γιαούρτι, την καραμέλα γάλακτος, 1 πρέζα αλάτι και απαλά τα ανακατεύουμε με σπάτουλας.

    Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια μικρά μέσα στο μίγμα.

    Απαλά ανακατεύουμε να βραχούν.

    Είναι η ώρα που προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα.

    Ανακατεύουμε απαλά.

    Θα χρησιμοποιήσουμε τσέρκι, φόρμα με αποσπώμενη βάση ή πυρίμαχο σκεύος.

    Ακουμπάμε το τσέρκι δαχτυλίδι πάνω σε δίσκο ή πιατέλα.

    Αδειάζουμε και πιέζουμε με το κουτάλι να μην έχει κενά.

    Ισιώνουμε την επιφάνεια.

    Παγώνουμε στην κατάψυξη για να σερβίρουμε ή το παγώνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί και να κόβεται σε κομμάτια.

    Ξεφορμάρουμε με προσοχή το τσέρκι με την βοήθεια ενός μαχαιριού που το περνάμε περιμετρικά στο τσέρκι να ξεκολλήσει.

    Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

    Περιχύνουμε με καραμέλα γάλακτος ή λιωμένη σοκολάτα.

    Γαρνίρουμε με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.

    Μυστικά και παραλλαγές 

    Πρέπει να μείνει αρκετές ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.

    Μπορείτε να βάλετε στην κρέμα του σπασμένους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και να γαρνίρετε με σπασμένες μαρέγκες.

    Λίγο κακάο στη κρέμα γιαούρτι ή 3 κουταλιές πραλίνα, θα του δώσουν άλλη γεύση, σοκολατένια.

    Λιωμένη σοκολάτα μέσα στην κρέμα.

    Αυτή η εκδοχή σηκώνει καραμελωμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα.

    Αν θέλετε να κάνετε στρατσιατέλα, αφού ανακατέψετε τα υλικά και λιώσετε τη σοκολάτα θα κάνετε στρώσεις στην φόρμα και λιωμένη σοκολάτα σε λεπτές γραμμές.

    Επαναλαμβάνουμε.

    Το καραμελωμένο ζαχαρούχο το βρίσκετε σε δυο μορφές έτοιμο στο εμπόριο.

    Το ένα είναι καραμελωμένο ζαχαρούχο κονσέρβα που είναι σφιχτό γι’ αυτό πρέπει να το βάλετε σε μπεν μαρί να αραιώσει ελαφρά η σύσταση του πριν το χρησιμοποιήσετε, για να ομογενοποιηθεί σωστά.

    Η άλλη εκδοχή που θα βρείτε στο εμπόριο είναι η μαρμελάδα καραμέλα γάλακτος σε γυάλινο βάζο, με αραιή σύσταση όπως αυτό που χρησιμοποίησα εγώ στο video.

    Αν δεν έχετε στρογγυλό τσέρκι, βάλτε το σε μικρό ταψί να σταθεροποιηθεί.

    Το γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι μπερ και καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα διατηρείται στο ψυγείο για 3 ημέρες, και στην κατάψυξη σκεπασμένο για εβδομάδες.

    Δείτε και την παρακάτω συνταγή για γλυκό ψυγείου.

    Βίντεο

    Ποια γεύση παγωτού έχετε συνδυάσει με το καλοκαίρι;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται