Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ
Εκτέλεση
ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
- Διαλέγουμε μεγάλα, κόκκινα κρεμμύδια, αφαιρούμε τις φλούδες και το πρώτο ντύμα τους.
- Με κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε σε χάντρες φέτες δαχτυλίδι, με πάχος περίπου 1,5 εκατ.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για για 3΄.
- Αλατίζουμε ελαφρά να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε να λιώσει.
- Ρίχνουμε το ξύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τα κρεμμύδια κι αφήνουμε να καραμελώσουν για περίπου 20΄ και να μαλακώσουν.
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο στο τέλος. Πασπαλίζουμε λίγο θυμάρι.
ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ
- Βγάζουμε τo κρέας από το ψυγείο μισή ώρα πριν μαγειρέψουμε.
- Αλατοπιπερώνουμε ολόγυρα.
- Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει, λαδώνουμε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο αλείφοντάς την ολόγυρα και ψήνουμε σε καυτό τηγάνι, για περίπου 3΄ από κάθε πλευρά.
- Ρίχνουμε μια σπασμένη σκελίδα σκόρδο στο τηγάνι, αρωματίζουμε για 1΄ κι αφαιρούμε.
- Αν θέλετε καλοψημένο κρέας και όχι μέτριο ψήσιμο, αφήστε για 2΄ επιπλέον ψήσιμο σε κάθε πλευρά.
- Βγάζουμε σε πιάτο, σκεπάζουμε κι αφήνουμε να ξεκουραστεί για 4-5΄.
- Μετά το κόβουμε σε φέτες. Χρειαζόμαστε όλα τα ζουμιά.
ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ
- Ανοίγουμε τα ψωμάκια τσιαπάτας στη μέση χωρίς να τα χωρίσουμε.
- Τα βάζουμε στο φούρνο για 4-5΄ να ζεσταθούν.
- Όπως είναι ζεστά τα ανοιγμένα ψωμάκια, τα βουτάμε στα ζουμιά του κρέατος που έχουν βγει όση ώρα ξεκουράζεται.
- Αλείφουμε με μουστάρδα τα ψωμιά και ισομοιράζουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το κρέας και προσθέτουμε μπόλικες φύτρες.
- Σκεπάζουμε το steak sandwich και το σερβίρουμε αμέσως.
- Αν θέλουμε, προσθέτουμε τυρί που λιώνει όσο είναι ζεστά τα υλικά, μανιτάρια σοτέ ή φύλλα σαλάτας.