Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Κόβουμε την σοκολάτα μας σε μικρά κομματάκια.
- Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα, αποσύρουμε αμέσως από την φωτιά.
- Ρίχνουμε στην καυτή κρέμα την σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Τέλος, ρίχνουμε το ρούμι, το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε να λιώσει.
- Στρώνουμε μεμβράνη σε τσέρκι 25 x 24 εκατ. και αδειάζουμε το μείγμα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί ώστε να κόβεται σε κομμάτια.
- Αναποδογυρίζουμε το μπλοκ σοκολάτας σε ξύλο κοπής και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
- Αν μαλακώσουν όση ώρα διαχειριζόμαστε τη σοκολάτα, αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει ξανά.
- Σε ένα δίσκο κοσκινίζουμε λίγο κακάο στη βάση, τοποθετούμε τα σοκολατάκια και από πάνω αχνίζουμε με το υπόλοιπο κακάο.
- Τα διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ