Φανταστικά και εύκολα σοκολατάκια με ρούμι και κακάο που γίνονται με 5′ προετοιμασία.

Φανταστικά και εύκολα σοκολατάκια με ρούμι και κακάο που γίνονται με 5′ προετοιμασία.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
109

Υλικά

  • Μερίδες 36 τμχ

Για τα σοκολατάκια

  • 300 γρ. σοκολάτα 60%
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36%
  • 30 ml ρούμι
  • 20 γρ. βούτυρο
  • Για την επικάλυψη
  • Κακάο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

    Κόβουμε την σοκολάτα μας σε μικρά κομματάκια.

    Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα, αποσύρουμε αμέσως από την φωτιά.

    Ρίχνουμε στην καυτή κρέμα την σοκολάτα.

    Ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

    Τέλος, ρίχνουμε το ρούμι, το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε να λιώσει.

    Στρώνουμε μεμβράνη σε τσέρκι 25 x 24 εκατ. και αδειάζουμε το μείγμα.

    Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί ώστε να κόβεται σε κομμάτια.

    Αναποδογυρίζουμε το μπλοκ σοκολάτας σε ξύλο κοπής και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

    Αν μαλακώσουν όση ώρα διαχειριζόμαστε τη σοκολάτα, αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει ξανά.

    Σε ένα δίσκο κοσκινίζουμε λίγο κακάο στη βάση, τοποθετούμε τα σοκολατάκια και από πάνω αχνίζουμε με το υπόλοιπο κακάο.

    Τα διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε.

    Προτεινόμενες συνταγές

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: Αλμυρές συνταγές με γάλα
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται