Εκτέλεση
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Κόβουμε την σοκολάτα μας σε μικρά κομματάκια.
Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα, αποσύρουμε αμέσως από την φωτιά.
Ρίχνουμε στην καυτή κρέμα την σοκολάτα.
Ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τέλος, ρίχνουμε το ρούμι, το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε να λιώσει.
Στρώνουμε μεμβράνη σε τσέρκι 25 x 24 εκατ. και αδειάζουμε το μείγμα.
Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί ώστε να κόβεται σε κομμάτια.
Αναποδογυρίζουμε το μπλοκ σοκολάτας σε ξύλο κοπής και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Αν μαλακώσουν όση ώρα διαχειριζόμαστε τη σοκολάτα, αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει ξανά.
Σε ένα δίσκο κοσκινίζουμε λίγο κακάο στη βάση, τοποθετούμε τα σοκολατάκια και από πάνω αχνίζουμε με το υπόλοιπο κακάο.
Τα διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε.