Εκτέλεση
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Κόβουμε την σοκολάτα μας σε μικρά κομματάκια.
Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα, αποσύρουμε αμέσως από την φωτιά.
Ρίχνουμε στην καυτή κρέμα την σοκολάτα.
Ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τέλος, ρίχνουμε το ρούμι και το βούτυρο σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε να λιώσει.
Στρώνουμε μεμβράνη σε τσέρκι 25 x 24 εκατ. και αδειάζουμε το μείγμα.
Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί ώστε να κόβεται σε κομμάτια.
Αναποδογυρίζουμε το μπλοκ σοκολάτας σε ξύλο κοπής και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Αν μαλακώσουν όση ώρα διαχειριζόμαστε τη σοκολάτα, αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει ξανά.
Κοσκινίζουμε το κακάο σε δίσκο και τα τοποθετούμε
Πασπαλίζουμε με κακάο αχνίζοντας τα.
Τινάζουμε το περιττό κακάο.
Για τη συντήρηση
Τα διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.