Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εξοπλισμός
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εκτέλεση
- Πλένουμε όλα τα λαχανικά, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε σε λεπτές στρογγυλές φέτες του μισού εκατοστού.
- Σε πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το θυμάρι και τον μαϊντανό.
- Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά εναλλάξ πάνω στην ντομάτα σε σειρά.
- Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε στους 170 °C στον αέρα στην μεσαία σχάρα για 40΄.
- Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για περίπου 15΄ επιπλέον να στεγνώσει να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια του και να μείνει σχεδόν με το λάδι του.
- Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε προαιρετικά με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί.
- Η εκδοχή που σας δίνω έχει τέλειο αποτέλεσμα και γίνεται πολύ γρήγορα.