Ρατατούι με λαχανικά

Ρατατούι με λαχανικά, κλασική Γαλλική συνταγή που μοιάζει με το Ελληνικό μπριάμ γεμάτο με γεύσεις του καλοκαιριού.

Εύκολη
1:05

4

15 λεπτά

50 λεπτά

Ρατατούι με λαχανικά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

Εξοπλισμός

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε όλα τα λαχανικά, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε σε λεπτές στρογγυλές φέτες του μισού εκατοστού.
  2. Σε πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το θυμάρι και τον μαϊντανό.
  3. Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά εναλλάξ πάνω στην ντομάτα σε σειρά.
  4. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
  5. Ψήνουμε στους 170 °C στον αέρα στην μεσαία σχάρα για 40΄.
  6. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για περίπου 15΄ επιπλέον να στεγνώσει να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια του και να μείνει σχεδόν με το λάδι του.
  7. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε προαιρετικά με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί.
  8. Η εκδοχή που σας δίνω έχει τέλειο αποτέλεσμα και γίνεται πολύ γρήγορα.
Απόρρητο