Ρατατούι με λαχανικά, ένα πιάτο με λαχανικά κομμένα σε λεπτές φέτες με σάλτσα ντομάτας. Σερβίρεται με φέτα και ζεστό ψωμί.

Ρατατούι με λαχανικά, ένα πιάτο με λαχανικά κομμένα σε λεπτές φέτες με σάλτσα ντομάτας. Σερβίρεται με φέτα και ζεστό ψωμί.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
57
  • 2 ντομάτες
  • 2 κολοκύθια
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 1 μελιτζάνα (τσακώνικη μακρόστενη)
  • 1 λεπτή πιπεριά
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα
  • 3 τριμμένες ντομάτες
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ψητή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κλαδάκι θυμάρι ή λίγη ρίγανη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Για τη γαλλική συνταγή ρατατούι με λαχανικά, πλένουμε όλα τα λαχανικά, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε σε λεπτές στρογγυλές φέτες του μισού εκατοστού.

    Σε πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

    Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά εναλλάξ πάνω στην ντομάτα σε σειρά.

    Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.

    Ψησιμο-χρονος

    Ψήνουμε στους 170 °C στον αέρα στην μεσαία σχάρα για 40΄.

    Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για περίπου 15΄ επιπλέον να στεγνώσει να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια του και να μείνει σχεδόν με το λάδι του.

    Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί.

    Η εκδοχή που σας δίνω έχει τέλειο αποτέλεσμα και γίνεται πολύ πιο γρήγορα. Χρησιμοποιήστε ψητή πιπεριά  εμπορίου ή ψήστε την και ξεφλουδίστε την.

     

    Διαφήμιση

    Κάτι μαγειρεύεται