Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Πλένουμε το σπανάκι, και το ψιλοκόβουμε.
- Κόβουμε σε κομματάκια το αβοκάντο, το ζαμπόν και το μαϊντανό.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα χτυπάμε να ενωθούν με σύρμα.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Σε μέτριο αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το βούτυρο με το λάδι να λιώσουν.
- Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και αφήνουμε για περίπου 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά να σταθεροποιηθεί από κάτω.
- Ακουμπάμε την τορτίγια πάνω στα υγρά αυγά, τη βουτάμε στην υγρή επιφάνεια των αυγών και από τις δύο πλευρές και να ντυθεί ολόγυρα με αυγό.
- Καλύπτουμε δηλαδή τα μισοψημένα αυγά με την τορτίγια.
- Ψήνουμε για 30 δευτερόλεπτα και όλο μαζί το αναποδογυρίζουμε στο τηγάνι να ψηθεί και η άλλη πλευρά.
- Πασπαλίζουμε τα τυριά στην επιφάνεια, βάζουμε το σπανάκι, το ζαμπόν, τις φέτες ντομάτας και τις φέτες αβοκάντο.
- Ανασηκώνουμε με μία σπάτουλα και διπλώνουμε στα δυο, σαν μισοφέγγαρο.