Υλικά
Υλικά
Video
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Θρυμματίζουμε το κέικ.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το τυρί κρέμα μαζί με το λικέρ.
- Έπειτα προσθέτουμε το θρυμματισμένο κέικ σοκολάτας και φορώντας ένα γάντι πλάθουμε μια ζύμη.
- Ιδανικά βάζουμε την ζύμη στην κατάψυξη για 2-3 λεπτά να σταθεί.
- Έπειτα φορώντας δυο γάντια παίρνουμε λίγη ζύμη με τα τρία δάχτυλα την πλάθουμε σε μπαλάκι και την πατικώνουμε έτσι ώστε να γίνει στρογγυλή και λεπτή.
- Παίρνουμε ένα κεράσι και το τοποθετούμε στο κέντρο. Έπειτα το εγκλωβίζουμε ενώνοντας τις άκρες και πλάθουμε πάλι σε μπαλάκι.
- Πλάθουμε όλα τα σοκολατάκια μας με τον ίδιο τρόπο και τα απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ύστερα τοποθετούμε τα σοκολατάκια στο ψυγείο για μισή με 1 ώρα περίπου η στην κατάψυξη για 10′ λεπτά.
- Για να τα καλύψουμε λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αφότου λιώσει ρίχνουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε σε ένα μακρόστενο σκεύος η σε ένα μικρό μπολ για να τα βουτήξουμε με μεγαλύτερη ευκολία.
- Βγάζουμε τα σοκολάτακια από το ψυγείο και τα βουτάμε μέσα στην σοκολάτα με τη βοήθεια δυο πιρουνιών.
- Στραγγίζουμε καλά το κάθε σοκολατάκι και μετά το ακουμπάμε πάλι στο ταψί.
- Τέλος μπορούμε να λιώσουμε λίγη λευκή ή μαύρη σοκολάτα και να κάνουμε σχέδια από πάνω ή αλλιώς κάνουμε σχέδια με ότι σοκολάτα μας έχει περισσέψει από την επικάλυψη.
- Ευχαριστούμε τον Pastry Chef Γιάννο Βαλιάνο για την παραχώρηση της συνταγής.
