Λάχανο τουρσί

Γρήγορο τουρσί με κόκκινο λάχανο. Μέσα 30΄ το απολαμβάνεις. Ιδανικό για σαλάτες, burger ή όσπρια.

Εύκολη
0:20

1 - βάζο

10 λεπτά

10 λεπτά

Λάχανο τουρσί πολίτικο

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Για το λάχανο τουρσί, πρώτα βράζουμε 3 φλ νερό.
  2. Ψιλοκόβουμε το  λάχανο και το βάζουμε σε σουρωτήρι.
  3. Προσθέτουμε τις σταφίδες και την πιπεριά κομμένη στη μέση ή σε φέτες.
  4. Περιμένουμε να βράσει το νερό.
  5. Σε βάζο με καπάκι, βάζουμε το ξύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το σιναπόσπορο και το πιπέρι.
  6. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ανακινούμε το βάζο.
  7. Μόλις βράσει το νερό περιχύνουμε με το καυτό νερό το λάχανο στο σουρωτήρι.
  8. Αφήνουμε να στραγγίσει καλά το λάχανο. Το βάζουμε όλο μέσα στο βάζο με το ξύδι.
  9. Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, σκόρδο, σέλινο και ρόδι.
  10. Σφραγίζουμε το βάζο και ανακινούμε
  11. Αφήνουμε να σταθεί για 30΄ πριν το χρησιμοποιήσουμε.
  12. Στραγγίζουμε το μισό από το  και το βάζουμε σε σαλατιέρα.
  13. Ραντίζουμε το γρήγορο τουρσί με λίγο ελαιόλαδο και το σερβίρουμε με όσπρια.
  14. Το λάχανο τουρσί  που μένει, διατηρείται στο ψυγείο σφραγισμένο .
  15. Χρησιμοποιούμε το γρήγορο τουρσί σε πολίτικη σαλάτα, burger, sandwich και όπου σας αρέσει.
Απόρρητο