Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι σε κάθε κομμάτι ψαριού και τα διατηρούμε σκεπασμένο στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
- Διαλέγουμε ώριμες και σφιχτές ντομάτες. Τις κόβουμε σε καρέ.
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε στη μέση.
- Έπειτα κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πατάτες.
- Κόβουμε τα σκόρδα σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
ΣΤΟ ΤΑΨΙ
- Βάζουμε στο ταψί τις ντομάτες, τις πατάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον μαϊντανό.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο, κρατώντας 1 κουταλιά για το τέλος.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και ψήνουμε τη σάλτσα στον φούρνο, στους 200°C με αέρα, για περίπου 20–25 λεπτά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος της.
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο.
- Ραντίζουμε τον μπακαλιάρο με λίγο ελαιόλαδο και τον τοποθετούμε στο ταψί, πιέζοντάς τον ώστε να βυθιστεί μέσα στη σάλτσα.
Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. - Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 12–13 λεπτά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο φρέσκο μαϊντανό.










