• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
4
  • 6 φέτ. μπακαλιάρο φιλέτο
  • 4 πατάτες μέτριες
  • 2 - 3 σκελ. σκόρδο σε φέτες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά (κομμένα σε καρέ ή σε φέτες)
  • 2 μεγάλες ντομάτες ώριμες (κομμένες σε καρέ ή φέτες)
  • 1 μικρό ματσ. μαϊντανό (χοντροκομμένο)
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Προετοιμασία

    Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι σε κάθε  κομμάτι ψαριού.

    Τον διατηρούμε σκεπασμένο στο ψυγείο μέχρι να τον χρησιμοποιήσουμε.

    Τα λαχανικά

    Διαλέγουμε ώριμες και σφιχτές ντομάτες.

    Τις κόβουμε σε καρέ.

    Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε στη μέση.

    Έπειτα κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πατάτες.

    Κόβουμε τα σκόρδα σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.

    Στο ταψί

    Βάζουμε τις ντομάτες τις πατάτες τα κρεμμύδια το σκόρδο και τον μαϊντανό.

    Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και το ελαιόλαδο.

    Κρατάμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο για τέλος.

    Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και ψήνουμε την σάλτσα στους 200 ºC στον αέρα για περίπου 20’ – 25´ μέχρι να πέσει ο όγκος τους.

    Τότε βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο.

    Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τον μπακαλιάρο.

    Τον βάζουμε μέσα στο ταψί πιέζοντας τον να μπει μέσα στην σάλτσα.

    Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.

    Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

    Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 12-13’ μέχρι να μελώσει η σάλτσα.

    Το σερβίρισμα

    Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό στο σερβίρισμα.

    μπακαλιάρος πλακί απο την Αργυρω

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται