Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΓΙΑΧΝΙ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΓΙΑΧΝΙ
Εκτέλεση
- Θα χρησιμοποιήσουμε καρδιές φιλέτου μπακαλιάρου και θα φτιάξουμε μια ελαφριά σάλτσα με μεσογειακά υλικά.
- Κόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο & τις ντομάτες σε λεπτές φέτες.
- Ζεσταίνουμε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι.
- Αφήνουμε το κρεμμύδι για 2-3 ´ να γίνει διάφανο χωρίς να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, την κάπαρη και τις ελιές.
- Σοτάρουμε για 1’ και προσθέτουμε τις κομμένες ντομάτες.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σιγοβράζουμε την σάλτσα για 5’.
- Ακουμπάμε τα φιλέτα μέσα στην σάλτσα.
- Με ένα κουτάλι τα περιχύνουμε με λίγη σάλτσα.
- Σκεπάζουμε με καπάκι χαμηλώνουμε την εστία και μαγειρεύουμε για 6-7’.
- Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό στο τέλος.
- Σβήνουμε το φαγητό και σερβίρουμε σε πιάτα περιχύνοντας με την σάλτσα.