Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ
Εκτέλεση
ΚΡΕΜΑ
- Ζεσταίνουμε πρώτα το γάλα σε κατσαρόλα.
- Χτυπάμε με το σύρμα σε μπολ τα αυγά, το γιαούρτι, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
- Παίρνουμε λίγο από το ζεστό γάλα και αραιώνουμε ανακατεύοντας τα αυγά.
- Όλο μαζί το ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το ζεστό γάλα.
- Αφήνουμε την κρέμα να δέσει ελαφρά ανακατεύοντας με σύρμα σε χαμηλή φωτιά.
- Αφού δέσει η κρέμα προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
- Τέλος, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΣΙΜΟ
- Λαδώνουμε ταψί 36 εκατοστών.
- Απλώνουμε ένα ένα ακτινωτά τα φύλλα βουτυρώνοντας τα ή λαδώνοντας τα, καλύπτοντας τη βάση του ταψιού.
- Πρέπει να εξέχουν ελαφρά από το χείλος του ταψιού.
- Αδειάζουμε την κρέμα.
- Γυρίζουμε προς τα μέσα πάνω στην κρέμα τα φύλλα που προεξέχουν από το ταψί.
ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 45 λεπτά ωσότου κάνει κρούστα και ροδίσει.
- Εναλλακτικά, μπορείτε να την ψήσετε στις αντιστάσεις, στη κάτω σχάρα του φούρνου, στους 180ºC, για περίπου μία ώρα.
- Αφού ψηθεί την αφήνουμε να σταθεί, να κρυώσει ελαφρά και να σταθεροποιηθεί.