Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΙΠΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΙΠΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα κολοκύθια, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε στο μαντολίνο σε πολύ λεπτές -σχεδόν διάφανες- φέτες, με διαγώνια κλίση, κρατώντας τα λοξά.
- Αν δεν έχουμε μαντολίνο, τα κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε διάφανες, πολύ λεπτές φέτες, πάχους 3-4 χιλιοστών.
- Αραδιάζουμε απλωτά τις φέτες κολοκυθιού σε ένα μεγάλο δίσκο και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
- Ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να ιδρώσουν για 5-10 λεπτά.
- Αναμειγνύουμε σε ένα φαρδύ μπολ το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
- Ρίχνουμε σε δόσεις τα κολοκύθια και τα πανάρουμε ολόγυρα με το μείγμα.
- Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι, μόλις κάψει, βουτάμε κάθε φέτα κολοκυθιού σε μπολ με κρύο νερό και τη ρίχνουμε αμέσως στο τηγάνι.
- Επαναλαμβάνουμε με γρήγορες κινήσεις και τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
- Τα βγάζουμε απλωτά σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.
- Ομοίως τηγανίζουμε και τα υπόλοιπα κολοκυθάκια.
- Όσο είναι ζεστά, τα πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού.
- Διατηρούνται τραγανά μέχρι την τελευταία μπουκιά, ακόμα και όταν κρυώσουν.
Tips
- Σερβίρουμε τα τηγανιτά τσιπς κολοκυθιού με τζατζίκι ή σάλτσα ντομάτας.