Αλμύρα με αυγό φέτα και λουκάνικο

Η αλμύρα τσιγαριστή δένει υπέροχα με τη φέτα, την πικάντικη νοστιμιά του χωριάτικου λουκάνικου και τη βελούδινη υφή των αυγών. Ένα απόλυτα χορταστικό, γευστικό ελληνικό πιάτο.

Εύκολη
0:15

2 μερίδες

5 λεπτά

10 λεπτά

αλμυρα τσιγαριστη

Υλικά

Εξοπλισμός

Σουρωτήρι

Σουρωτήρι

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε την αλμύρα αφαιρώντας τυχόν σκληρά κοτσάνια.
  2. Την πλένουμε πολύ καλά και τη στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
  3. Κόβουμε το λουκάνικο σε χοντρές φέτες.
  4. Στάζουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το λουκάνικο για 2 λεπτά να ροδίσει ελαφρά.
  5. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  6. Συμπληρώνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο ακόμα, προσθέτουμε την αλμύρα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 2 λεπτά να πιούν υγρά τους.
  7. Πασπαλίζουμε με το μάραθο (ή τον άνηθο), αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε.
  8. Μοιράζουμε την τριμμένη φέτα σε δύο πιάτα.
  9. Σερβίρουμε από πάνω το μείγμα της αλμύρας σε λόφο με το λίγο ζωμό που έχει μείνει στο τηγάνι.
  10. Γαρνίρουμε στην κορυφή με αυγό ποσέ.
  11. Εναλλακτικά, συνοδεύουμε το πιάτο με βραστά μελάτα αυγά ή μάτια και, σε κάθε περίπτωση, με ζυμωτό ψωμί.
Απόρρητο