Πατάτες τηγανίτες με αυγό και λουκάνικο

Τραγανές πατάτες τηγανίτες με αυγά και λουκάνικο. Ένα γρήγορο και χορταστικό πιάτο για όλες τις ώρες της ημέρας.

Εύκολη
0:20

2 μερίδες

10 λεπτά

10 λεπτά

πατατεσ τηγανιτεσ με αυγα

Υλικά

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε για τηγάνι, αλλά όχι πολύ λεπτές. Τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε πολύ καλά.
  2. Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πατάτες γύρω στα 12 λεπτά, να μαλακώσουν σωστά. Αν θέλουμε, μπορούμε να κάνουμε και διπλό τηγάνισμα σε δύο φάσεις.
  3. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.
  4. Αφαιρούμε την εξωτερική μεμβράνη από το λουκάνικο και ψιλοκόβουμε το κρέας του.
  5. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και σοτάρουμε τον κιμά του λουκάνικου για 3-4 λεπτά, να μοσχομυρίσει.
  6. Σβήνουμε με το κρασί.
  7. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ και στεγνώσει το τηγάνι, προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε να ψηθεί και ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  8. Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι του και αφήνουμε τη σάλτσα του κιμά σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, να δέσει.
  9. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο τις ζεστές πατάτες και τις πασπαλίζουμε με τριμμένο Σαν Μιχάλη. Τις περιχύνουμε με κιμά λουκάνικου
    και ακουμπάμε στην κορυφή ένα τηγανητό αυγό.
Απόρρητο