Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε πρώτα τη μαρμελάδα ρίχνοντας σε ένα μικρό σκεύος όλα τα υλικά.
- Με ένα πιρούνι λιώνουμε μερικά μύρτιλα για να βγάλουν το χρώμα τους, αλλά αφήνουμε τα περισσότερα ολόκληρα.
- Βράζουμε το μείγμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά σε μια κατακόκκινη μαρμελάδα. Την αφήνουμε να κρυώσει.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υλικά για την κρούστα και τρίβουμε το μείγμα με τα δάχτυλά μας, να αποκτήσει υφή βρεγμένης
άμμου. Το αφήνουμε στην άκρη. - Φέρνουμε όλα τα υλικά για τα μάφιν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Στρώνουμε σε ένα ταψάκι μεγάλες χάρτινες θήκες για μάφιν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C, στον αέρα.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ με το σύρμα το ηλιέλαιο, το κρύο λιωμένο βούτυρο, το αυγό, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό
λεμονιού μέχρι να ενοποιηθούν. - Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ μέσα στα υγρά υλικά.
- Αναδιπλώνουμε με μια σπάτουλα να χαθεί το αλεύρι χωρίς να δουλέψουμε πολύ το μείγμα για να μη σκληρύνει η ζύμη.
- Σπάμε με ένα πιρούνι λίγα μύρτιλα και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
- Ενσωματώνουμε και τα υπόλοιπα ολόκληρα φρούτα ανακατεύοντας απαλά.
- Ισομοιράζουμε με ένα κουτάλι το μείγμα στις χάρτινες θήκες ρίχνοντας ενδιάμεσα λίγη κόκκινη μαρμελάδα.
- Γαρνίρουμε με μαρμελάδα με ολόκληρα μύρτιλα την επιφάνεια των μάφιν και πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο από το μείγμα της κρούστας.
- Ψήνουμε τα μάφιν στη μεσαία σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για περίπου 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να σταθεροποιηθούν. Προτού τα βγάλουμε, μπήγουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκαν μέχρι μέσα.
- Τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά στη φόρμα και μετά τα ξεφορμάρουμε και τα απολαμβάνουμε.









