Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C, στον αέρα.
- Λαδώνουμε ελαφρώς τη βάση και τα πλαϊνά τοιχώματα μιας ταρτιέρας διαμέτρου 25εκ.
- Στρώνουμε μέσα το φύλλο και κόβουμε τις άκρες που εξέχουν περιμετρικά. Το ψήνουμε για 15 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε για 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του.
- Ψιλοκόβουμε το σολομό και τον διατηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένο.
- Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το πράσο, το καρότο και 1/2 φλιτζ. νερό και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιούν όλα τα υγρά και να μαλακώσουν τα πράσα.
- Όταν στεγνώσουν, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τα φρέσκα κρεμμύδια. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ με το σύρμα τα αυγά, το γιαούρτι και τη μουστάρδα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο.
- Απλώνουμε στη μισοψημένη βάση της τάρτας τα σοταρισμένα υλικά και τον ψιλοκομμένο σολομό και τα περιχύνουμε σιγά σιγά και με προσοχή με το μείγμα των αυγών.
- Ψήνουμε την τάρτα στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 35 λεπτά περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει η επιφάνειά της.
- Την αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά προτού τη σερβίρουμε πασπαλισμένη με λίγο σχοινόπρασο.









