Σαλάτα με ξινόμηλο και κρεμώδες ντρέσινγκ πορτοκαλιού

Σαλάτα με ξινόμηλο, καρδιές μαρουλιού, τραγανό μήλο, ρόδι, καρύδια και σταφίδες, δεμένη με κρεμώδες ντρέσινγκ γιαουρτιού και πορτοκαλιού. Ιδανική για γιορτινό τραπέζι.

Εύκολη
0:10

4

10 λεπτά

σαλατα με ξινομηλο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε καρέ. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού.
  2. Αφαιρούμε τις ίνες από το σέλερι, το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε στο μπολ με το μήλο.
  3. Κρατάμε λίγα καρύδια και ρόδι για το γαρνίρισμα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα στο μπολ.
  4. Ρίχνουμε και τη σταφίδα και ανακατεύουμε.
  5. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το μέλι, αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε χυμό πορτοκαλιού, τόσο όσο
    χρειάζεται για να αραιώσει ελαφρώς η πυκνότητα.
  6. Περιχύνουμε με το μείγμα τα υλικά της σαλάτας και ανακατεύουμε.
  7. Σε ανοιχτή πιατέλα σερβιρίσματος κάνουμε ένα στρώμα με καρδιές μαρουλιού, περιμετρικά στο χείλος.
  8. Βάζουμε από πάνω τη σαλάτα και γαρνίρουμε με σπόρους ροδιού και καρύδια.
Απόρρητο