Γλυκα

γλυκα - ευκολα γλυκα - ευκολο γλυκο - συνταγεσ για γλυκα - αργυρω μπαρμπαριγου συνταγεσ για γλυκα

Τα γλυκα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης κάθε λαού.

Επομένως, δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν και από τη δική μας κουλτούρα. Είτε παραδοσιακά είτε αποδομημένα, είτε περίπλοκα είτε πιο ευκολα, τα γλυκα είναι συνυφασμένα με ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μας. Γι’ αυτό και υπάρχουν χιλιάδες συνταγες για γλυκα, που είτε κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είτε μεταδίδονται χέρι με χέρι από γενιά σε γενιά. Τέτοιες συνταγες για γλυκα, και μάλιστα για ευκολο γλυκο, μπορείτε να βρείτε και από την Αργυρω Μπαρμπαριγου

Την πατρότητα πολλών παραδοσιακών γλυκών μας τη μοιραζόμαστε με τους Τούρκους. Και πώς αλλιώς; Η μακραίωνη αλληλεπίδραση των δύο λαών αποτυπώνεται στη γλώσσα, σε πολλές εκφάνσεις του πολιτισμού και φυσικά στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.. Πρόκειται δηλαδή για τα λεγόμενα σιροπιαστά, όπου πρωτοστατούν το φύλλο, οι απλές κρέμες, συνταγές ξηρών καρπών και μελιου κ.α. Φτιαγμένα με αγνά υλικά έχουν φανατικούς οπαδούς και συχνά πρωταγωνιστούν σε τραπέζια εορταστικά.

Από την άλλη μεριά, τα ζαχαροπλαστεία της χώρας μας είναι γεμάτα με απολαυστικά γλυκά άλλων χωρών. Σοκολάτες, μαρέγκες, ζύμες και άλλα πολλά είναι τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Τέτοια ξενόφερτα γλυκά έχουν εισβάλει και στα περισσότερα εστιατόρια, που φροντίζουν να εμπλουτίσουν τους καταλόγους τους με εκρηκτικές προτάσεις. Εκρηκτικές και γευστικά και “θερμιδικά”.

Γλυκα σπιτικά

Και στα σπίτια; Τι γλυκά φτιάχνουμε στα σπίτια μας; Με τόση υπερπροσφορά έτοιμων γλυκών, θα περίμενε κανείς πως η ζαχαροπλαστική θα έπαυε να είναι οικιακό σπορ. Τουναντίον! Παραμένουν η πρώτη επιλογή των περισσότερων. Οι λόγοι πολλοί. Πρώτα πρώτα, για να υπάρχει έλεγχος των υλικών, ώστε να είναι όσο πιο αγνά γίνεται. Έπειτα για να γίνεται έλεγχος και στις ποσότητες. Κυρίως της ζάχαρης. Πολλοί μειώνουν τη δοσολογία ή επιλέγουν διάφορα γλυκαντικά. Φυσικά, για πολλούς συντρέχουν και οικονομικοί λόγοι. Και τέλος είναι και η ανάγκη για δημιουργικότητα. Ακόμη και το πιο απλό και ευκολο γλυκο, ακόμη και το λιγότερο επιτυχημένο έχει άλλη γεύση όταν το φτιάχνεις με τα ίδια σου τα χέρια!

Εφόσον, λοιπόν, τα σπιτικά γλυκα συνεχίζουν να βασιλεύουν, η έμφαση δίνεται στην απλότητα των υλικών και την ευκολία και την ταχύτητα της εκτέλεσης. Οι περισσότεροι επιλέγουν να φτιάξουν γλυκο που θα γίνεται όσο το δυνατόν πιο ευκολο, με λίγα υλικά και φυσικά γρήγορα. Οπότε και οι συνταγες για ευκολα γλυκα έχουν προσαρμοστεί αναλόγως. Πολύ συχνά συνοδεύονται από φωτογραφίες για εκτέλεση βήμα προς βήμα. Εσχάτως, και με ολόκληρα video, που περιλαμβάνουν όλη τη διαδικασία και λύνουν τυχόν απορίες.

Σε κάθε περίπτωση, τα γλυκα έχουν έρθει για να μείνουν. Ακόμη κι αν η τάση για υγιεινή διατροφή επικρατεί όλο και περισσότερο και οδηγεί σε πιο ανάλαφρες και υγιεινές συνταγές. Όποια κι αν είναι η προτίμηση σας, απολαύστε την παρηγορητική τους γεύση χωρίς τύψεις. Άλλωστε, υπάρχει πάντα η επόμενη Δευτέρα, που μπορείτε να αρχίσετε δίαιτα! Η Αργυρω Μπαρμπαριγου έχει να σου προτείνει πολλές συνταγες για γλυκα!