Γλυκά

Γλυκά

Τα γλυκά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης κάθε λαού.

Επομένως, δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν και από τη δική μας κουλτούρα. Ένα εύκολο γλυκό είναι ό,τι πρέπει για κάθε περίσταση. Είτε παραδοσιακά είτε αποδομημένα, είτε περίπλοκα είτε πιο εύκολα, είναι συνυφασμένα με ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μας. Γι’ αυτό και υπάρχουν χιλιάδες συνταγές, που είτε κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είτε μεταδίδονται χέρι με χέρι από γενιά σε γενιά. Τέτοιες συνταγές και μάλιστα για εύκολα γλυκά, μπορείτε να βρείτε και από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Είναι η απάντηση στην ερώτηση “τι γλυκό να φτιάξω”. Σπιτικά, εύκολα και γρήγορα γλυκά για κάθε περίσταση. 

Την πατρότητα πολλών παραδοσιακών γλυκών μας τη μοιραζόμαστε με τους Τούρκους. Και πώς αλλιώς; Η μακραίωνη αλληλεπίδραση των δύο λαών αποτυπώνεται στη γλώσσα, σε πολλές εκφάνσεις του πολιτισμού και φυσικά στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Εύκολα γλυκά φτιαγμένα με αγνά υλικά έχουν φανατικούς οπαδούς και συχνά πρωταγωνιστούν σε τραπέζια εορταστικά.

Από την άλλη μεριά, τα ζαχαροπλαστεία της χώρας μας είναι γεμάτα με απολαυστικά γλυκά άλλων χωρών. Τα ξενόφερτα έχουν εισβάλει και στα περισσότερα εστιατόρια, που φροντίζουν να εμπλουτίσουν τους καταλόγους τους με εκρηκτικές προτάσεις. Εκρηκτικές και γευστικά και “θερμιδικά”.

Γλυκά από την Αργυρώ

Και στα σπίτια; Τι φτιάχνουμε στα σπίτια μας; Με τόση υπερπροσφορά έτοιμων γλυκών, θα περίμενε κανείς πως η ζαχαροπλαστική θα έπαυε να είναι οικιακό σπορ. Τουναντίον! Οι συνταγές είναι τόσες πολλές που ικανοποιούν τους πάντας. Υπάρχουν γλυκά χωρίς μίξερ, οικονομικά γλυκά με λίγα υλικά, τα αγαπημένα με μερέντα και πολλά άλλα. Παραμένουν η πρώτη επιλογή των περισσότερων. Οι λόγοι πολλοί. Πρώτα πρώτα, για να υπάρχει έλεγχος των υλικών, ώστε να είναι όσο πιο αγνά γίνεται. Έπειτα για να γίνεται έλεγχος και στις ποσότητες. Κυρίως της ζάχαρης. Πολλοί μειώνουν τη δοσολογία ή επιλέγουν διάφορα γλυκαντικά. Φυσικά, για πολλούς συντρέχουν και οικονομικοί λόγοι. Και τέλος είναι και η ανάγκη για δημιουργικότητα. Ακόμη και το πιο απλό και εύκολο γλυκό, ακόμη και το λιγότερο επιτυχημένο έχει άλλη γεύση όταν το φτιάχνεις με τα ίδια σου τα χέρια!

Εφόσον, λοιπόν, τα σπιτικά συνεχίζουν να βασιλεύουν, η έμφαση δίνεται στην απλότητα των υλικών και την ευκολία και την ταχύτητα της εκτέλεσης. Οι περισσότεροι επιλέγουν συνταγές όσο το δυνατόν πιο εύκολες, με λίγα υλικά και φυσικά γρήγορα. Οπότε και οι συνταγές για εύκολα γλυκά με λίγα υλικά έχουν προσαρμοστεί αναλόγως. Πολύ συχνά συνοδεύονται από φωτογραφίες για εκτέλεση βήμα προς βήμα. Εσχάτως, και με ολόκληρα video, που περιλαμβάνουν όλη τη διαδικασία και λύνουν τυχόν απορίες.

Σε κάθε περίπτωση, τα γλυκά έχουν έρθει για να μείνουν. Ακόμη κι αν η τάση για υγιεινή διατροφή επικρατεί όλο και περισσότερο και οδηγεί σε πιο ανάλαφρες και υγιεινές συνταγές. Όποια κι αν είναι η προτίμηση σας, απολαύστε την παρηγορητική τους γεύση χωρίς τύψεις. Άλλωστε, υπάρχει πάντα η επόμενη Δευτέρα, που μπορείτε να αρχίσετε δίαιτα! Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει να σου προτείνει πολλές συνταγές για κάθε περίσταση και κάθε εποχή. Προτάσεις καλοκαιρινές ή χειμωνιάτικες που θα ξετρελάνουν τους πάντες

Επιλέξτε υποκατηγορία για να βρείτε τις συνταγές που επιθυμείτε: