• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
49
  • 4 φιλέτα λαβράκι με το δέρμα
  • 4-5 φύλλα φασκόμηλο
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
  • 1 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • 4 σκελ. σκόρδο με την φλούδα (ψημένα σε λάδι)
  • 500 γρ. ντοματίνια μακρόστενα κομμένα στη μέση
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Προετοιμασια

    Τυλίγουμε τα σκόρδα με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180ºC.

    Εναλλακτικά ψήνουμε τα σκόρδα με την φλούδα τους καλυμμένα με ελαιόλαδο.

    Αφού κρυώσουν, τα ζουλάμε και παίρνουμε την κρέμα τους.

    Προσθέτουμε τα βότανα και το αλατοπίπερο.

    Στο τηγανι

    Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.

    Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το βούτυρο και την κρέμα σκόρδο με μυρωδικά, σοτάρουμε, ανακατεύοντας τακτικά για 5 λεπτά.

    Το φιλετο λαυρακι

    Χαράζουμε ελαφρά την πέτσα του .

    Λαδώνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Ψήνουμε σε τηγανι που έχουμε ζεστάνει καλά, τοποθετώντας τα  με την πέτσα στο καυτό σκεύος.

    Μετά από 4 με 5 λεπτά, αναποδογυρίζουμε  και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3 με 4 λεπτά επιπλέον.

    Ισομοιράζουμε σε πιάτα τα ντοματίνια βουτύρου και τοποθετούμε επάνω τα κομματια ψαριου με τη πλευρά του δέρματος προς τα εμάς.

    Σερβίρουμε αμέσως.

     

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται