Λαβράκι φιλέτο

Φιλέτο λαβράκι στο τηγάνι με νόστιμη σάλτσα από ντοματίνια βουτύρου. Μεσογειακό πιάτο, ιδανικό για κάθε περίσταση!

Εύκολη
0:45

4 μερίδες

30 λεπτά

15 λεπτά

λαβρακι φιλετο - φιλετο λαβρακι

Υλικά

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Τυλίγουμε τα σκόρδα με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180ºC. Εναλλακτικά ψήνουμε τα σκόρδα με την φλούδα τους καλυμμένα με ελαιόλαδο.
  2. Αφού κρυώσουν, τα ζουλάμε και παίρνουμε την κρέμα τους.
  3. Προσθέτουμε τα βότανα και το αλατοπίπερο.
  4. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.
  5. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το βούτυρο και την κρέμα σκόρδο με μυρωδικά, σοτάρουμε, ανακατεύοντας τακτικά για 5 λεπτά.
  6. Χαράζουμε ελαφρά την πέτσα του.
  7. Λαδώνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  8. Ψήνουμε σε τηγάνι που έχουμε ζεστάνει καλά, τοποθετώντας τα φιλέτα λαυράκι με την πέτσα στο καυτό σκεύος.
  9. Μετά από 4 με 5 λεπτά, αναποδογυρίζουμε  και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3 με 4 λεπτά επιπλέον.
  10. Ισομοιράζουμε σε πιάτα τα ντοματίνια βουτύρου και τοποθετούμε επάνω τα κομμάτια ψαριού με τη πλευρά του δέρματος προς τα εμάς.
  11. Σερβίρουμε αμέσως.
Απόρρητο