Αυτό το φαγητό με το φιλέτο λαβράκι και τα μοσχομυριστά ντοματίνια βουτύρου, εκτός από το γεγονός ότι φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα, είναι και πάρα πολύ...

Αυτό το φαγητό με το φιλέτο λαβράκι και τα μοσχομυριστά ντοματίνια βουτύρου, εκτός από το γεγονός ότι φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα, είναι και πάρα πολύ νόστιμο!

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
49

Για τα λαβράκι

  • 4 φιλέτα άγριο λαβράκι με το δέρμα
  • 4-5 φύλλα φασκόμηλο
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
  • 1 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • 4 σκελ. σκόρδο με την φλούδα (ψημένα σε λάδι)
  • 500 γρ. ντοματίνια μακρόστενα κομμένα στη μέση
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Χαράζουμε ελαφρά την πέτσα του ψαριού

    Σερβίρουμε αμέσως

    Για το λαβράκι με βότανα

    Τυλίγουμε τα σκόρδα με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180ºC.

    Εναλλακτικά ψήνουμε τα σκόρδα με την φλούδα τους καλυμμένα με ελαιόλαδο.

    Αφού κρυώσουν, τα ζουλάμε και παίρνουμε την κρέμα τους.

    Προσθέτουμε τα βότανα και το αλατοπίπερο.

    Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.

    Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το βούτυρο και την κρέμα σκόρδο με μυρωδικά, σοτάρουμε, ανακατεύοντας τακτικά για 5 λεπτά.

    Χαράζουμε ελαφρά την πέτσα του ψαριού.

    Λαδώνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Ψήνουμε σε αντικολλητικό σκεύος που έχουμε ζεστάνει καλά, τοποθετώντας τα φιλέτα με την πέτσα στο καυτό σκεύος.

    Μετά από 4 με 5 λεπτά, αναποδογυρίζουμε τα φιλέτα άγριο λαβράκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3 με 4 λεπτά επιπλέον.

    Ισομοιράζουμε σε πιάτα τα ντοματίνια βουτύρου και τοποθετούμε επάνω το λαβράκι με τη πλευρά του δέρματος προς τα εμάς.

    Σερβίρουμε αμέσως.

    Οι συνταγές με λαβράκι είναι εύκολες, γρήγορες και υγιεινές για αυτό σας προτείνω να δείτε και την παρακάτω.

    Εσένα ποια είναι η αγαπημένη σου σαλάτα;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Κάτι μαγειρεύεται