Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Για τα αλμυρά ταρτάκια, απλώνουμε πρώτα τη ζύμη κουρού και κόβουμε δίσκους 11 εκ.
- Την εφαρμόζουμε σε λαδωμένα φορμάκια τάρτας 8 εκ. Τρυπάμε με πιρούνι τη βάση και τα πλάγια.
- Ψήνουμε για 15΄ στους 180°C, σε αέρα, μέχρι να ροδίσουν.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο με το σκόρδο.
- Κόβουμε τη μελιτζάνα σε καρέ.
- Με ένα πινέλο τα αλείφουμε με το σκορδάτο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 10΄. Επίσης ψήνουμε στο φούρνο τις πιπεριές μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει λίγο η φλούδα τους.
- Όπως είναι ζεστές οι πιπεριές, τις βάζουμε σε μπολ και το σκεπάζουμε με καπάκι. Τις αφήνουμε 10΄(μετά ξεφλουδίζονται πολύ πιο εύκολα).
- Αφαιρούμε τους σπόρους, τις κόβουμε σε λωρίδες, τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο σκορδάτο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με βασιλικό και αλατοπίπερο.
- Γεμίζουμε τα αλμυρά ταρτάκια με λίγα καρέ μελιτζάνας, πιπεριές και παρμεζάνα. Αν θέλουμε τοποθετούμε τα ταρτάκια κάτω από δυνατό γκριλ για 1 λεπτό.