• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1 πακέτο έτοιμο φύλλο κουρού
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 100 γραμ. παρμεζάνα σε νιφάδες
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ταρτάκια αλμυρά

    Για τα αλμυρά ταρτάκια, απλώνουμε πρώτα τη ζύμη κουρού και κόβουμε δίσκους 11 εκ.

    Την εφαρμόζουμε σε λαδωμένα φορμάκια τάρτας 8 εκ. Τρυπάμε με πιρούνι τη βάση και τα πλάγια.

    Ψήνουμε για 15΄ στους 180°C, σε αέρα, μέχρι να ροδίσουν.

    Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο με το σκόρδο.

    Κόβουμε τη μελιτζάνα σε καρέ.

    Με ένα πινέλο τα αλείφουμε με το σκορδάτο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 10΄. Επίσης ψήνουμε στο φούρνο τις πιπεριές μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει λίγο η φλούδα τους.

    Όπως είναι ζεστές οι πιπεριές, τις βάζουμε σε μπολ και το σκεπάζουμε με καπάκι. Τις αφήνουμε 10΄(μετά ξεφλουδίζονται πολύ πιο εύκολα).

    Αφαιρούμε τους σπόρους, τις κόβουμε σε λωρίδες, τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο σκορδάτο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με βασιλικό και αλατοπίπερο.

    Γεμίζουμε τα αλμυρά ταρτάκια με λίγα καρέ μελιτζάνας, πιπεριές και παρμεζάνα. Αν θέλουμε τοποθετούμε τα ταρτάκια κάτω από δυνατό γκριλ για 1 λεπτό.

    Θέλετε περισσότερες εύκολες και νόστιμες συνταγές για μπουφέ; Σας τις έχω όλες εδώ.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×