Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΜΥΡΟ ΚΟΡΜΟ ΤΥΡΙΟΥ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΜΥΡΟ ΚΟΡΜΟ ΤΥΡΙΟΥ
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σύκα για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσει ελαφρώς το κρεμμύδι.
- Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι και το κονιάκ και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
- Μόλις γλασάρουν τα υλικά, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Πιέζουμε τα μαλακά κρεμμύδια με το πιρούνι να λιώσουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το μαλακό τυρί κρέμα και το ροκφόρ και τα λιώνουμε με πιρούνι.
- Προσθέτουμε το προσούτο, το μείγμα κρεμμυδιών-σύκων, την πάπρικα, το πιπέρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Απλώνουμε στον πάγκο μεμβράνη κουζίνας και στρώνουμε κατά μήκος το μείγμα των τυριών.
- Τυλίγουμε σε ρολό και πιέζουμε τις άκρες στρίβοντας μέχρι να σχηματιστεί ένας λεπτός κορμός.
- Τον παγώνουμε στο ψυγείο μερικές ώρες, να σφίξει.
- Χοντροκόβουμε με το μαχαίρι τους ξηρούς καρπούς (καρύδι και κολοκυθόσπορο) και τους ανακατεύουμε σε ένα πιάτο.
- Ξετυλίγουμε το κορμό και τον κυλάμε πάνω στους ξηρούς καρπούς να ντυθεί ολόγυρα.
- Τον γαρνίρουμε με κράνμπερι και σταφίδες και τον σερβίρουμε με κράκερ.