Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΖΕΜ ΠΙΛΑΦΙ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΖΕΜ ΠΙΛΑΦΙ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεπλένουμε το ρύζι σε σουρωτήρι μέχρι το νερό να φαίνεται διάφανο για να φύγει όλο το άμυλο.
- Το περιχύνουμε με τον χυμό ενός λεμονιού και το αφήνουμε να στραγγίζει καλά.
- Ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και σπάμε μέσα σε ψιλά κομματάκια τον φιδέ.
- Αφήνουμε να σκουρύνει για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε λίγα λεπτά μέχρι ο κόκκος ρυζιού να γυαλίσει και να μοιάζει διάφανος.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σωταριστεί για 2-3′.
- Προσθέτουμε τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20′ στην πιο χαμηλή ένταση.
- Όταν εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια είναι έτοιμο.
- Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο, ελαφρά ανακατεύουμε και ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Αποσύρουμε από την φωτιά, σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και με καπάκι.
- Αφήνουμε το παραδοσιακό ανατολίτικο ατζέμ πιλάφι να σταθεί για 10′.
- Σερβίρουμε το ατζέμ σε πιατέλα μαζί με τας κεμπάμπ, μπόλικη σάλτσα κι αν θέλουμε γαρνίρουμε με κεφαλοτύρι τριμμένο.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ