Αυγοφέτες με μερέντα

Απολαύστε τραγανές αυγοφέτες με μερέντα και corn flakes — γλυκές, αφράτες και ιδανικές για το απόλυτο κυριακάτικο brunch

Εύκολη
0:15

2 μερίδες

5 λεπτά

10 λεπτά

αυγοφετεσ με μερεντα

Υλικά

ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα υγρά υλικά (αυγά, γάλα, βανίλια, αλάτι) και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Αλείφουμε δύο φέτες ψωμί με βούτυρο και μερέντα.
  3. Σκεπάζουμε με τις άλλες δύο φέτες ψωμί και πιέζουμε ελαφρά για να κολλήσουν, σχηματίζοντας σάντουιτς.
  4. Τοποθετούμε τα σάντουιτς σε πυρίμαχο σκεύος και τα περιχύνουμε με το υγρό μείγμα.
  5. Τα αφήνουμε να σταθούν για 2–3 λεπτά και τα αναποδογυρίζουμε, ώστε να μουσκέψουν και από την άλλη πλευρά — χωρίς να ρουφήξουν πολύ, για να μη διαλυθούν.
  6. Σε ένα φαρδύ μπολ βάζουμε τα σπασμένα corn flakes και πανάρουμε τις αυγοφέτες και από τις δύο πλευρές, να καλυφθούν ομοιόμορφα.
  7. Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο.
  8. Ροδίζουμε κάθε σάντουιτς για 2–3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνει τραγανό και χρυσαφένιο.
  9. Μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγα λεπτά.
  10. Σερβίρουμε τις αυγοφέτες με λίγη έξτρα μερέντα, φράουλες ή μπανάνα.
Απόρρητο