Υλικά
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα υγρά υλικά (αυγά, γάλα, βανίλια, αλάτι) και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Αλείφουμε δύο φέτες ψωμί με βούτυρο και μερέντα.
- Σκεπάζουμε με τις άλλες δύο φέτες ψωμί και πιέζουμε ελαφρά για να κολλήσουν, σχηματίζοντας σάντουιτς.
- Τοποθετούμε τα σάντουιτς σε πυρίμαχο σκεύος και τα περιχύνουμε με το υγρό μείγμα.
- Τα αφήνουμε να σταθούν για 2–3 λεπτά και τα αναποδογυρίζουμε, ώστε να μουσκέψουν και από την άλλη πλευρά — χωρίς να ρουφήξουν πολύ, για να μη διαλυθούν.
- Σε ένα φαρδύ μπολ βάζουμε τα σπασμένα corn flakes και πανάρουμε τις αυγοφέτες και από τις δύο πλευρές, να καλυφθούν ομοιόμορφα.
- Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο.
- Ροδίζουμε κάθε σάντουιτς για 2–3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνει τραγανό και χρυσαφένιο.
- Μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγα λεπτά.
- Σερβίρουμε τις αυγοφέτες με λίγη έξτρα μερέντα, φράουλες ή μπανάνα.









