Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ TOFFEE
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΗΨΗ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ TOFFEE
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΗΨΗ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
- Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ.
- Λιώνουμε το βούτυρο, αφήνουμε να κρυώσει και τα ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 23 εκ.
- Παγώνουμε τη βάση για 20′.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ (TOFFEE)
- Λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητική κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει λείο.
- Ρίχνουμε το ζαχαρούχο και αφήνουμε να αρχίσει να σιγοβράζει ανακατεύοντας το τακτικά.
- Από την ώρα που θα αρχίσει να σιγοβράζει μετράμε 3′ βράσιμο.
- Θα πρέπει να πάρει σκούρο χρώμα καραμέλας.
- Αδειάζουμε γρήγορα στην παγωμένη βάση και ισιώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι.
- Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά για μερικές ώρες πριν ρίξουμε πάνω την κρέμα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα σε παχύρρευστη μορφή.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε διαγώνια τις μπανάνες.
- Ρίχνουμε τις μισές σε μια στρώση πάνω στο toffee και στις υπόλοιπες μπανάνες ρίχνουμε το λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
- Προσθέτουμε σε μια στρώση την κρέμα και γαρνίρουμε με τις μπανάνες, σπασμένα μπισκότα και τρίμμα σοκολάτας.