Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
- Τα χτυπάμε για 6 με 7 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να κρεμώσει το μίγμα μας.
- Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα, το κονιάκ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο.
- Αραιώνουμε τη σόδα στο χυμό του μανταρινιού. Αυτό το κάνουμε πάνω από τον κάδο γιατί ο χυμός φουσκώνει και χύνεται έξω.
- Στη συνέχεια, τον προσθέτουμε στο μίγμα μας.
- Ρίχνουμε το γιαούρτι και το αλεύρι μέσα στο μίγμα μας.
- Αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα, ρίχνουμε μέσα την αμυγδαλόψιχα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 30 ή 32 εκ. και στρώνουμε μια λαδόκολλα στην βάση του ταψιού
- Αδειάζουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε στους 170°C βαθμούς, για 45 λεπτά.
- Αφού κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.