Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 6–7 λεπτά, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να γίνει κρεμώδες.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Ρίχνουμε το ξύσμα, το κονιάκ, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
- Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό μανταρινιού — το κάνουμε πάνω από τον κάδο, καθώς ο χυμός αφρίζει και φουσκώνει γρήγορα. Προσθέτουμε αμέσως το μείγμα στον κάδο.
- Ρίχνουμε το γιαούρτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.
- Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα και ανακατεύουμε απαλά.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 30 ή 32 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση.
- Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για περίπου 45 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.









