Βασιλόπιτα με γιαούρτι

Το μανταρίνι δίνει άρωμα και χρώμα σε αυτή την πρωτότυπη παραλλαγή της παραδοσιακής βασιλόπιτας.

Εύκολη
0:55

12 μερίδες

10 λεπτά

45 λεπτά

βασιλοπιτα με γιαουρτι

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 6–7 λεπτά, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να γίνει κρεμώδες.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Ρίχνουμε το ξύσμα, το κονιάκ, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
  4. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό μανταρινιού — το κάνουμε πάνω από τον κάδο, καθώς ο χυμός αφρίζει και φουσκώνει γρήγορα. Προσθέτουμε αμέσως το μείγμα στον κάδο.
  5. Ρίχνουμε το γιαούρτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.
  6. Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα και ανακατεύουμε απαλά.
  7. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 30 ή 32 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση.
  8. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για περίπου 45 λεπτά.
  9. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Απόρρητο