Βασιλόπιτα με γιαούρτι
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Τα χτυπάμε για 6 με 7 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να κρεμώσει το μίγμα μας.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το ξύσμα, το κονιάκ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο.
Αραιώνουμε τη σόδα στο χυμό του μανταρινιού. Αυτό το κάνουμε πάνω από τον κάδο γιατί ο χυμός φουσκώνει και χύνεται έξω.
Στη συνέχεια, τον προσθέτουμε στο μίγμα μας.
Ρίχνουμε το γιαούρτι και το αλεύρι μέσα στο μίγμα μας.
Αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα, ρίχνουμε μέσα την αμυγδαλόψιχα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 30 ή 32 εκ. και στρώνουμε μια λαδόκολλα στην βάση του ταψιού (για να ξεφορμάρουμε εύκολα όλη τη βασιλόπιτα στο τέλος).
Αδειάζουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε στους 170°C βαθμούς, για 45 λεπτά.
Αφού κρυώσει η βασιλόπιτα, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Μοιάζει λίγο σαν βασιλόπιτα κέικ αλλά όπου μπαίνει η αλεσμένη αμυγδαλόψιχα, η υφή και η γεύση μεταμορφώνονται μεμιάς. Το δε μανταρίνι αλλάζει οτιδήποτε ξέρατε ως τώρα για τις βασιλόπιτες.
Διαβάστε ακόμα το μυστικό επιτυχίας για να πετυχαίνεται πάντα την τέλεια βασιλόπιτα.