• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1 φλ. αιγοπρόβειο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1/3 φλ. κονιάκ
  • 1/3 φλ. ξύσμα από μανταρίνι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 φλ. χυμός από φρέσκο μανταρίνι
  • 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κεσές γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 5 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
  • 1 φλ. αμυγδαλόψιχα αλεσμένη

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Βασιλόπιτα με γιαούρτι, αμύγδαλα και µανταρίνι

    Βασιλόπιτα με γιαούρτι, αμύγδαλα και µανταρίνι

    Βασιλόπιτες υπάρχουν πολλές! Βασιλόπιτα με γιαούρτι και τα μοναδικά αρώματα του μανταρινιού όμως, είναι μόνο μία και είναι αυτή ακριβώς εδώ η συνταγή. Μια εύκολη και μοναδικά εντυπωσιακή βασιλόπιτα που θα κλέψει την παράσταση στο γιορτινό σας τραπέζι. Το μανταρίνι δίνει άρωμα και χρώμα σε αυτή την ιδιαίτερη και διαφορετική συνταγή που θα σας εντυπωσιάσει! Στην συνέχεια για βασιλόπιτα με γιαούρτι, αμύγδαλα και µανταρίνι,

    • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
    • Τα χτυπάμε για 6 με 7 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να κρεμώσει το μίγμα μας.
    • Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
    • Προσθέτουμε το ξύσμα, το κονιάκ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο.
    • Αραιώνουμε τη σόδα στο χυμό του μανταρινιού. Αυτό το κάνουμε πάνω από τον κάδο γιατί ο χυμός φουσκώνει και χύνεται έξω.
    • Στη συνέχεια, τον προσθέτουμε στο μίγμα μας.
    • Ρίχνουμε το γιαούρτι και το αλεύρι μέσα στο μίγμα μας.
    • Αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα, ρίχνουμε μέσα την αμυγδαλόψιχα.
    • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 30 ή 32 εκ. και στρώνουμε μια λαδόκολλα στην βάση του ταψιού (για να ξεφορμάρουμε εύκολα όλη τη βασιλόπιτα στο τέλος).
    • Αδειάζουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε στους 170°C βαθμούς, για 45 λεπτά.
    • Αφού κρυώσει η βασιλόπιτα, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

    Μια βασιλόπιτα με αμύγδαλα, ιδιαίτερη και λαχταριστή. Μοιάζει λίγο σαν βασιλόπιτα κέικ αλλά όπου μπαίνει η αλεσμένη αμυγδαλόψιχα, η υφή και η γεύση μεταμορφώνονται μεμιάς. Το δε μανταρίνι αλλάζει οτιδήποτε ξέρατε ως τώρα για τις βασιλόπιτες. Αυτή η συνταγή για βασιλόπιτα με γιαούρτι, αναβαθμίζει πραγματικά το παιχνίδι με τις βασιλόπιτες και το πάει σε άλλο επίπεδο! Αν θέλετε λοιπόν να ποντάρετε και να κερδίσετε φέτος, δοκιμάστε αυτή τη βασιλόπιτα. Θα σας αποζημιώσει!

    Διαβάστε ακόμα το μυστικό επιτυχίας για να πετυχαίνεται πάντα την τέλεια βασιλόπιτα.

     

    Αν σας άρεσε η βασιλόπιτα με γιαούρτι, αμύγδαλα και µανταρίνι, δείτε και την παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×