Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ με κάδο
Μίξερ χειρός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Εκτέλεση
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
- Φροντίζουμε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Βουτυρώνουμε ταψί 35 εκατοστών, και στρώνουμε λαδόκολλα στην βάση (για εύκολο ξεφορμάρισμα).
- Ζεσταίνουμε το αμαρέτο, και ρίχνουμε μέσα τα ψιλοκομμένα ξερά φρούτα μας.
- Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά, να μαλακώσουν τα φρούτα και να κρυώσει το λικέρ.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder σε ένα μπολ.
- Στον κάδο του μίξερ ή με μίξερ χειρός, χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν.
- Το μίγμα μας πρέπει να γίνει κρέμα και να λιώσει καλά η ζάχαρη. Θέλει 5 λεπτά συνεχές χτύπημα.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά (να τα πίνει το μίγμα), και στη συνέχεια, προσθέτουμε τις βανίλιες.
- Όση περισσότερη ώρα χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ, τόσο χάνεται η μυρωδιά του αυγού από το γλυκό.
- Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα, τα φρούτα με το λικέρ, το αμύγδαλο, το φουντούκι και το αλάτι.
- Τέλος απαλά, ενσωματώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το baking powder.
- Αδειάζουμε το μίγμα στο έτοιμο ταψί.
- Μπήγουμε το φλουρί.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για 55 λεπτά περίπου.
- Αφού ψηθεί, την αφήνουμε να σταθεί στο ταψί για 10 λεπτά.
- Αναποδογυρίζουμε τη βασιλόπιτα και αφαιρούμε τη λαδόκολλα.
- Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, τη βάζουμε σε πιατέλα και αχνίζουμε με άχνη ζάχαρη ή περιχύνουμε με το λαχταριστό γλάσο σοκολάτας.
- Διαβάστε και το μυστικό επιτυχίας για την ωραιότερη και πιο αφράτη βασιλόπιτα.
Για μεγαλύτερη σοκολατένια απόλαυση, περιχύστε τη βασιλόπιτα με σοκολάτα με το παρακάτω πανεύκολο γλάσο:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ