Υλικά
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ χειρός
Υλικά
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder.
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη με μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφάει το μίγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες, τη μαστίχα, το ξύσμα και το κονιάκ.
- Τέλος ρίχνουμε τη σκόνη αμυγδαλόψιχας.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα.
- Βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί (για να ξεφορμάρουμε εύκολα) σε ένα ταψί 30 εκατοστών.
- Αδειάζουμε το μίγμα.
- Βάζουμε το φλουρί στη βασιλόπιτα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο τη στους 170°C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.
- Αφού ψηθεί, πασπαλίζουμε τη πολίτικη βασιλόπιτα με ζάχαρη άχνη ή τη διακοσμούμε.