Βραστό κατσικάκι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Πασχαλινή σούπα με βραστό κατσικάκι, μια συνταγή από την κεντρική Πελοπόννησο. Συνηθίζεται να τρώγεται το...

Βραστό κατσικάκι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Πασχαλινή σούπα με βραστό κατσικάκι, μια συνταγή από την κεντρική Πελοπόννησο. Συνηθίζεται να τρώγεται το βράδυ της Ανάστασης αντί για μαγειρίτσα

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 30 λεπτά
25

Για το βραστό κατσικάκι με γιαούρτι και δυόσμο

  • 1 kg κατσικάκι κομμένο σε μέγεθος μπουκιάς (χεράκι ή μπούτι)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσ. σέσκουλα ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. γιαούρτι σακούλας
  • 1/2 ματσ. φρέσκο δυόσμο (ψιλοκομμένο)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ξαφρίζουμε με ενα κουτάλι

    Σερβίρεται ζεστή

    Για το βραστό κατσικάκι

    Για την πασχαλινή σούπα με βραστό κατσικάκι ξεπλένουμε πρώτα το κρέας.

    Το βάζουμε σε κατσαρόλα.

    Το σκεπάζουμε με νερό.

    Μόλις πάρει βράση, πετάμε το πρώτο νερό από το βραστό κατσικάκι.

    Συμπληρώνουμε νερό στην κατσαρόλα, ίσα που να σκεπάζει το κρέας.

    Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 15΄, μέχρι σχεδόν να βράσει το κρέας.

    Ξαφρίζουμε με ένα κουτάλι όποτε είναι αναγκαίο.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκομμένα σέσκουλα.

    Βράζουμε για 15΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το δυόσμο και το αραιώνουμε με ζωμό από το φαγητό.

    Περιχύνουμε τη σούπα και απαλά ανακατεύουμε.

    Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα το κατσικάκι με τη γιαουρτένια σούπα.

    Συνοδέψτε την πασχαλινή σούπα βραστό κατσικάκι με φανταστικές τραγανές χωριάτικες μπρουσκέτες.

    Τι ψωμί θα φτιάξεις για αυτή τη συνταγή;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μάθε από την Αργυρώ
    Κάτι μαγειρεύεται